• 20.33C Novo mesto
  • 21:39
  • Čet, 11.08.2022

Terme Krka z več nočitvami

V Termah Krka, kjer so v devetih mesecih ob štiriodstotni rasti nočitev zabeležili devetodstotno rast prihodka, ob koncu leta pričakujejo boljši izid kot lani, ko so ustvarili 31 milijonov evrov prihodkov. Najvišjo rast so zabeležili v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, skupno zasedenost Term Krka pa so glede na lani z 68 dvignili na 70 odstotkov.

NOVO MESTO – Iz Term Krka, ki v okviru novomeške Krke združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan, Hotele Otočec in poslovni hotel Krka v Novem mestu, so sporočili, da so bili v prvih devetih mesecih z nekaj več lot 85-odstotno zasedenostjo najbolj zasedeni v Strunjanu, z več kot 70-odstotno zasedenostjo pa temu sledita termalni zdravilišči v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah.

Med tujimi gosti, katerih nočitve so dosegle tretjino vseh, se je za osem odstotkov povečal obisk ruskih gostov, okrepil se je tudi obisk srbskih gostov, pri gostih iz Italije, Avstrije in Nemčije pa so v devetmesečju ostali na približno primerljivi lanski ravni.

Nove pridobitve

V Termah Krka, ki zaposlujejo nekaj manj kot 570 ljudi, večjih naložb letos niso načrtovali. Sicer pa stalno posodabljajo ponudbo in dodajajo manjše novosti ter programe. V Termah Šmarješke Toplice so prenovili zunanje kopališče in bazensko ploščad ter športni bazen dodatno opremili s 50-metrskim vodnim toboganom, v skladu z novimi pravili pa bodo tam v kratkem postali eden od štirih regijskih rehabilitacijskih centrov za kardiologijo v državi.

Na Otočcu, kjer ponujajo možnosti za razne športne dejavnosti, priprave za ljubiteljske in poklicne športnike ter aktivne počitnice, bodo prenovili športno dvorano in jo namenili različnim dejavnostim. Postopoma tudi prenavljajo tamkajšnji hotel Šport, po lanskem odprtju termalnega bazena in ureditvi okolice hotela pa zdaj posodabljajo še sobe in druge hotelske prostore.

V Termah Dolenjske Toplice bodo še pred koncem leta začeli temeljito prenovo zdravstvenega dela s centrom za medicinsko rehabilitacijo. V Strunjanu, kjer so v zadnjih nekaj letih na novo ozelenili hotelsko plažo, uredili razsvetljavo, lesene podeste za počitek in sončenje, tlakovali dostopne poti in del glavnega pomola ter prenovili plažni bar, pa so med letošnjo kopalno sezono uspeli zapreti cesto, ki vodi preko območja plaže.

Sicer pa bi radi, kot je direktor Term Krka Jože Berus povedal o nedavni poslovni borzi zdraviliškega in wellness turizma v Dolenjskih Toplicah, v Strunjanu, kjer so na robu zmogljivosti, v prihodnjih letih zgradili nov hotel. Pri tem so sicer naleteli na nekatere pomisleke v lokalnem okolju. Vir: STA, M. S.