• 27.19C Novo mesto
  • 15:43
  • Tor, 03.10.2023

Tudi to je Slovenija: od Maribora do Pirana 8 ur z avtom?!

Zaradi rušenja cestninske postaje bo predvidoma od ponedeljka, 6. 5., na primorski avtocesti zaprt priključek Kozina v obe smeri. Obvoz bo preko priključkov Kastelec in Divača.

MARIBOR – “Potovanje, ki ti skisa možgane. Maribor-Piran 8 ur vožnje oziroma čakanja v kolonah,znaki delo na cesti, zoženje ceste ,omejitve,ki jih svet ne pozna, dela pa nihče. Vem, da je praznik dela. za DARS pa nimam besed niti komentarja, ker za vse kar bi lahko izrekel dobijo le kompliment, kot bi za gnili zob kdo rekel,da je unikaten in zdrav.V bodoče izbiram potovanje z čarterskim poletom iz Stuttgarta do Portoroža 35 min cena 30 evrov in mirni živci. V živo je bilo enako,kot na sliki. Čakanje. Po novem obvezna oprema v vozilih kemični WC in vodovod,” je zapisal eden od ogorčenih uporabnikov slovenskih prometnic, svoje misli pa je priobčil na Facebook strani V živo s slovenskih cest.

Za to razdaljo (248 kilometrov, od tega 229 na avtocesti) bi moral po izračunu aplikacije ViaMichelin porabiti dve uri in 44 minut.

Stanje na slovenskih cestah je pestro, to potrjuje tudi pogled na spletno stran promet.si (v petek, 3.5., ob 18.54):

Zaradi prometne nesreče je promet oviran na južni ljubljanski obvoznici pred priključkom Ljubljana jug proti Malencam.

Zastoji:
– Na štajerski avtocesti med Vranskim in Šentrupertom proti Celju, pred delovno zaporo. Potovalni čas se podaljša za približno 5 – 10 minut;
– Na primorski avtocesti od Postojne proti Ljubljani je na več odsekih upočasnjen promet. Potovalni čas se podaljša za približno 15 minut
– Na štajerski avtocesti pred priključkom Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani žival na cestišču ovira promet
– Cesta Tržič – Ljubelj je med Podljubeljem in predorom Ljubelj zaprta zaradi nevarnosti padanja kamenja in poškodovanega vozišča. Cesta bo zaprta predvidoma do sredine junija.

Delovne zapore:
– Na štajerski avtocesti bo med Vranskim in Šentrupertom v obe smeri promet v delovni zapori predvidoma do nedelje potekal samo po enem voznem pasu.
– Vipavska hitra cesta bo med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Italiji zaprta do 6. 5., predvidoma do 5. ure zjutraj. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Razdrto – Vipava, obvoz za tovorna vozila proti Italiji pa je preko Sežane in Fernetičev.
– Zaradi rušenja cestninske postaje bo predvidoma od ponedeljka, 6. 5., na primorski avtocesti zaprt priključek Kozina v obe smeri. Obvoz bo preko priključkov Kastelec in Divača.

Pa srečno, strpno in zmerno!

Nadlani.si