• 4.11C Novo mesto
  • 08:53
  • Pon, 05.12.2022

Z vodnim filtrom do čiste vode v vsak dom

Kar samoumevno je, da nam zjutraj iz pipe priteče čista vodaKozarec tople za želodec, drugi kozarec za umivanje, pa še dva za dobro kavo. Seveda, vode je dovolj. Čista voda je luksuz, privilegij, ki bi ga morali bolj ceniti. Pa ga ne.

Čiste vode lahko tudi zmanjka
Voda je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji. Številke so take: na našem planetu je sladke vode le nekaj odstotkov, dostopne pa še precej manj. V zadnjih 100 letih se je poraba (pitne ali sladke) vode povečala za šestkrat. Že danes je mnogo dežel na svetu, kjer je pomanjkanje vode, še posebej čiste pitne, veliko. Število ljudi na Zemlji naglo raste, potrebe so vse večje, planet Zemlja pa en sam. Že res, pri nas težav z vodno oskrbo praktično ni. Slovenija je bogata z vodami. Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor opozarja, da je v Sloveniji najpomembnejši proces obnavljanje virov podzemne vode. Javna podjetja ne morejo vedno zagotavljati neoporečne in kakovostne vode vsem porabnikom, zato postaja problem zdrave pitne vode vsak dan pomembnejši.

Pa to znamo?
Če kaj res dobro znamo in zmoremo, je to žal onesnaževanje. Onesnaževanje vode s pesticidi, rakotvornimi snovmi in težkimi kovinami je iz leta v leto večje zaradi širjenja industrije, intenzivnega kmetovanja in sodobnega načina življenja. Število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi se iz leta v leto povečuje. V zadnjih 50 letih smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi. Brutalne številke, ki nas kar ne prebudijo. Še naprej uničujemo vodne zaloge. Brez klora pri pitni vodi ne gre. Žal. Pri kloriranju pitne vode nastane množica rakotvornih snovi, ki predstavljajo veliko tveganje za človeško zdravje. Med temi nevarnimi snovmi si posebno pozornost zaslužijo hormonski motilci, ki povzročajo težave že v izjemno majhnih količinah. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je hormonske motilce označila kot »globalno grožnjo« za naš planet.

Kaj lahko naredimo za boljšo vodo?

V prvi vrsti ne bodimo razsipni z vodo, ampak uporabljamo vodo gospodarno. Po potrebi in z občutkom. Brez tiste miselnosti, aha, saj za nas jo bo dovolj, ostali se bodo pa že znašli. Na srečo obstajajo tudi podjetja, ki proizvajajo posebne vodne filtre, ki bistveno popravijo kvaliteto pitne vode. Paleta kakovostnih rešitev je tako široka, da bo zagotovo vsak našel nekaj zase. Podjetje Vodni filter nudi zares bogat izbor filtrov za čisto vodo v vašem domu. V praksi se največ uporabljajo vodni filtri iz aktivnega oglja. Aktivno oglje iz vode odstrani več sto različnih onesnaževalcev.

Za vsakega filter, ki mu ustreza

Lahko se odločite za vodne filtre za celo hišo ali pa samo za kuhinjo in kopalnico. Podjetje Vodni filter nudi certificirane filtre priznanih svetovnih proizvajalcev. Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro je namenjen filtriranju in čiščenju vode celotne hiše. Iz vode odstrani rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti pet mikronov, klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). Super ščiti vodovodno inštalacijo, pipe, tuše, WC kotličke, pomivalne in pralne stroje ter druge naprave pred poškodbami, ki jih povzročajo razni delci.

Magnetni nevtralizator vodnega kamna Atlas Filtri zagotavlja učinkovito zaščito vodovodne inštalacije, ventilov, grelcev, pomivalnih in pralnih strojev, pip, tušev, wc kotličkov in drugih naprav pred vodnim kamnom. Učinkuje na povsem naraven način.

UV sterilizator vode PurePro® je naprava za dezinfekcijo (sterilizacijo) mikrobiološko oporečnih vod kot so kapnica, voda iz lastnih zajetij, vodnjakov in slabo vzdrževanih vodovodov.

Z osvetljevanjem s svetlobo valovne dolžine 254 nm (UV-C spekter, ki je del naravne sončeve svetlobe), brez uporabe kemičnih sredstev, v vodi popolnoma uniči bakterije.

Najbolj uporabljeni Vodni filter Matrikx® + Pb1 0,5 mcr, je podpultni in se uporablja za filtriranje in čiščenje vode v kuhinji. Iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.)

Če želite alkalno ionizirano vodo, ki je dokazano močan antioksidant je pravi izdelek za vas ionizator vode PurePro® JA-703. Alkalna ionizirana voda v telesu nevtralizira škodljive proste radikale, z obilo kalcija in magnezija pa odpravlja zakisanost telesa, zato je najboljša možna voda za zdravje človeka.

Le pravilno izbran vodni filter bo najbolje opravljal svojo nalogo, zato svojo odločitev prepustite podjetju Vodni filter.

In še to: pijte vodo, ki posredno skrbi za dobro zdravje in vitalnost. Vračajte vodi z enako mero. Ker si to voda zasluži.

Pripravil: NaDlani.si