• -4.59C Novo mesto
  • 22:48
  • Pon, 06.02.2023

Iz doma upokojencev Loka neznano odšel starejši občan- OBČANA SO USPEŠNO NAŠLI

Včeraj popoldan so bili sevniški policisti obveščeni, da je iz Doma upokojencev Loka pri Zidanem mostu okoli 11. ure neznano kam odšel 84-letni Martin Verdev iz Žalca.

Zjutraj so policisti na pomoč poklicali tudi vodnike reševalnih psov, s katerimi uspešno sodelujejo pri iskanju pogrešanih oseb. V današnji iskalni akciji je bilo vključenih deset vodnikov reševalnih psov iz Brežic, Novega mesta in Ljubljane, 32 policistov Posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto, vodnik službenega psa s službenim psom in pet policistov Policijske postaje Sevnica. Dogovorili so se o območju, ki ga je bilo potrebno natančno pregledati in takoj pričeli z iskanjem. Skupina vodnikov reševalnih psov, ki je pregledovala teren pri kraju Račica, je okoli 11. ure živega, vendar povsem izčrpanega 84-letnega moškega našla na obrežju reke Save.

Policisti in vodniki reševalnih psov so mu nudili prvo pomoč in ga prenesli bližje dogovorjenemu mestu, kjer so ga prevzeli reševalci in odpeljali v sevniški zdravstveni dom. O uspešnem zaključku akcije so policisti obvestili zaskrbljene svojce pogrešanega in osebje doma upokojencev. Prilagamo fotografiji kraja, kjer so moškega našli in skupinsko fotografijo udeležencev iskalne akcije.

Vir: PU Novo mesto