• 2.99C Novo mesto
  • 06:26
  • Sob, 03.12.2022

Iz razbeljene pločevine so jo rešili pred gotovo smrtjo – VIDEO

Včasih v javnost pridejo zgodbe, ki dobesedno pretresejo. Iz Kopra so vsej Sloveniji sporočili, kaj se je dogajalo v nedeljo sredi dopoldneva, ko so temperature zraka dosegle 29 stopinj Celzija, v avtomobilu pa jih je bilo že krepko čez 50.

KOPER – Policija je dobila obvestilo, da je v osebnem avtomobilu, parkiranem na soncu, kuža, lastnikov pa že nekaj časa ni bilo od nikoder. Ko so vendarle prišli na kraj, so lahko ugotovili le še, da je nekdo na vratih že razbil steklo in nesrečno čivavo rešil pred skoraj gotovo smrtjo.

Lastnici so napisali za 800 evrov kazni, ona pa je – pozor – podala celo kazensko ovadbo zaradi tatvine psa, so sporočili iz koprske policijske uprave. Očitno je rešitelja zamenjala za ugrabitelja …

Kakor koli že, psičko so iz razbeljenega avtomobila rešili člani Obalnega zavetišča, in sicer na pozive enega od lokalnih radijskih postaj. »Res so štele zadnje minute! Glede na to, da so na današnji dan zatajile vse pristojne službe, s komunalnim zavetiščem na čelu, kjer so menda rekli, da to ni njihova stvar, se upravičeno sprašujemo, koliko je za nekatere vredno življenje psa,« so zapisali na facebooku. Ni treba posebej razlagati, da bi psička lahko poginila. Namesto mučne smrti jo je veterinar pregledal, ohladil, jo napojil in nahranil, nato pa so jo odpeljali na varno.

Po nekaj časa je spregovorila tudi lastnica, ki pravi, da je psa v avtomobilu pustila tri ure, zdaj pa ga zahteva nazaj. Objavili so tudi posnetek reševanje malega kužka iz avtomobila. Na plan so potegnili vidno izčrpanega, a na srečo se je vse končalo dobro.

Vir: facebook Obalno zavetišče, PU Koper, M. S. Video: Dare Čekeliš