• 1.6C Novo mesto
  • 22:34
  • Tor, 05.12.2023

Sebastien Saro umoril, Julijo pa prepričal, da si odreže roko! A to še zdaleč ni vse …

Na celjski policijski upravi so danes predstavili podrobnosti kriminalistične preiskave, po kateri so zaradi suma umora pred štirimi leti v okolici Žalca ovadili 29-letnega Sebastiena Abramova, ki je tudi med osumljenimi za poskus zavarovalniške goljufije z odrezano roko. Moški naj bi marca 2015 umoril 24-letno dekle Saro Veber, smrt pa prikazal kot nesrečo med čiščenjem orožja.

Manipuliral z bližnjimi
Kot je na novinarski konferenci povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec, so ugotovitve ob ogledu kraja dejanja pred štirimi leti nakazovala, da bi lahko šlo za tragično nenaklepno kaznivo dejanje. Kot vselej, so kljub temu, tudi v tem primeru nadaljevali temeljito preiskavo. Pozneje so začeli zaznavati določena neskladja, zato so začeli pridobivati večje število odredb iz pristojnega sodišča ter za pridobitev različnih dokazov začeli sodelovati s tujimi varnostnimi organi. Med drugim so za mednarodno pravno pomoč in dokumentiranje določenih dokazov zaprosili tudi ameriške pravosodne organe. Ob tem je poudaril, da je osumljeni zelo uspešno manipuliral z bližnjimi in jim ves čas prikazoval, da gre za naključen dogodek, a so nekateri med njimi v zadnjem obdobju to spoznali in so policistom pojasnili določene okoliščine, na podlagi katerih so zbrali nove dokaze. Skupaj z že zbranimi dokazi iz preteklosti so podali kazensko ovadbo zaradi naklepnega kaznivega dejanja umora.

Preiskava je bila še toliko težja, ker osumljeni ves ta čas z njimi ni sodeloval, je dodal Vogrinec. V zvezi z letošnjim dogodkom, v katerega je vpleten 29-letnik, pa je povedal, da so se s kolegi v Ljubljani sicer sestali, a gre za dve povsem nepovezani dejanji. Se je pa medtem vmes zgodil še en dogodek, ki je pripomogel k temu, da so nekateri ljudje, ki so bili zmanipulirani, izpovedovali nove okoliščine.

Odrezana roka nad zapestjem

Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu zaradi zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je Julija Adlešič (21) namerno odrezala roko nad zapestjem. Zadeva je trenutno v fazi sodne preiskave. Še to, Slovenske novice danes pišejo, a je domnevni morilec, ko je še hodil s Saro, že bil tudi z Julijo. Julijo naj bi prepričal, da je Sara njegova poslovna partnerica, s katero sodeluje zaradi nakupa zgornjega dela hiše Vebrovih, za katerega naj bi dvignil hipotekarni kredit.

NaDlani.si; Foto: facebook