• -4.7C Novo mesto
  • 03:50
  • Čet, 09.02.2023

V luči Eurovolleya 2019! Prijeli ilegalce, oblečene v odbojkarje

V Grčiji prijeli migrante.

ATENE – Grška policija je konec tedna prijela deseterico migrantov, ki si je za vstop v Evropsko unijo omislila posebno idejo. Prebežniki so se predstavili kot odbojkarska ekipa in želeli poleteti iz Aten v Švico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Varnostni organi na letališču pa so ob pregledu potnih listov ugotovili, da se dokumenti “odbojkarske ekipe” ne skladajo z identiteto potnikov. Natančnejša preiskava je pokazala, da je šlo za potne liste, ki so bili izgubljeni ali ukradeni.

Grška policija je v nedeljo že objavila fotografijo s prijetimi prebežniki, ki so bili oblečeni v odbojkarje. Pri priprtih gre za deseterico državljanov Sirije.

Grški mediji poročajo, da policija na letališču v Atenah vsakodnevno odkriva potnike s ponarejenimi dokumenti. V posameznih primerih prebežnikom na letališčih pomagajo celo sostorilci organizatorjev ilegalnih migrantskih poti, saj imajo slednji svoje pomočnike tudi med letališkim osebjem.

Kot so še sporočili iz policije, posel s ponarejenimi potnimi listi in drugimi ustreznimi dokumenti cveti. Potni list na črnem trgu v Grčiji glede na kakovost stane med 500 in 3000 evrov.

NaDlani.si; Foto: twitter