• 14.81C Novo mesto
  • 19:13
  • Sre, 12.06.2024

Z avtom pokosil dve dijakinje in pobegnil

Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen (0.00).

KRANJ – Policisti so na podlagi informacij ljudi preiskali jutranjo prometno nesrečo s pobegom v Kranju in izsledili voznika, ki je na prehodu za pešce trčil v dve dijakinji. Lažje je bila poškodovana dijakinja, ki je preko pokrova motorja padla po vozišču. Voznik se je po nesreči s kraja odpeljal. Proti mlajšemu vozniku poteka postopek zaradi povzročitve prometne nesreče in suma kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen (0.00).

🆕Voznik, ki je zjutraj v Kranju trčil v dve peški je dobljen. Hvala za informacije, ena od vseh je bila prava. 🙏Hvala še enkrat.

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Torek, 17. september 2019

»V luči tega dogodka voznike opozarjamo na upoštevanje prometnih pravil in jih pozivamo, naj pešcev ne spregledajo in naj jim omogočijo varno prečkanje ceste. Najbolj kritičen čas je zjutraj, ko šolarji prihajajo v šole, in popoldan, ko se vračajo domov po šolskih poteh. Pešci sami pa naj bodo vidni in naj pri prečkanji ceste tudi sami spremljajo ravnanja voznika. Če se voznik prehodu približuje z nezmanjšano hitrostjo, je verjetno, da se ne bo ustavil in da je pešca spregledal. Razlog za to je običajno hitenje, telefon, radio, misli drugje itd. Pazite, prosimo. Hvala, da boste,« še sporočajo s PU Kranj.

NaDlani.si; Foto: PU Kranj