• 19.23C Novo mesto
  • 17:20
  • Ned, 02.10.2022

Najboljše brezplačne strani za ustvarjanje digitalne glasbe

Doma z najljubšimi glasbili lahko nastaja mojstrska glasba. Ampak, glasbeni navdih lahko dobite kjerkoli. Kaj pa potem? Naslednja spletna mesta vam bodo pomagala ustvariti digitalno glasbo neposredno v brskalniku. Vse kar potrebujete so nekatere veščine (ne vedno) in internetna povezava.

Soundtrap

Soundtrap je eleganten, preprost za uporabo in zmogljiv DAW (Digital Audio Workstation), ki deluje v vašem brskalniku. Če želite začeti uporabljati aplikacijo brskalnika, boste morali ustvariti račun, s katerim boste preizkusili tudi njihove premijske funkcije. Ko poskus preteče, boste lahko prešli na brezplačen račun, ki ima določene omejitve.

Glasba – soundtrap

Obstaja veliko instrumentov in zank, s katerimi lahko eksperimentirate in ustvarjate glasbo. Prav tako lahko povežete MIDI-združljiv instrument in snemate glasbo v aplikaciji. Soundtrap ima tudi funkcije za souporabo in sodelovanje, s katerimi lahko delite svoje glasbene projekte s prijatelji, ki lahko poslušajo in celo urejajo glasbo.

AudioTool

AudioTool je fantastično mesto za produkcijo, kjer lahko nastane odlična glasba. Vmesnik aplikacije je bil vedno enostaven za uporabo, vendar pa redne posodobitve to še olajšujejo. Lahko se povežete z različnimi virtualnimi napravami, kot so sintetizatorji, izenačevalniki, efektne pedale in še več ter tako ustvarite virtualno mešalno mizo znotraj AudioToola.

Glasba – audiotool

AudioTool ponuja veliko možnosti, za uporabo najbolj kompleksnih pa se je potrebno tudi kaj naučiti. Če šele začenjate ali se želite samo zabavati, je lahko AudioTool preveč za vaše potrebe.

Soundation

Soundation je še eno spletno mesto (preprosto za uporabo), kjer nastaja digitalna glasba. Podobno, kot na drugih spletnih mestih vam Soundation omogoča dostop do popolne digitalne zvočne delovne postaje v vašem brskalniku. Postavitev je preprost vmesnik z več stezami, ki je preprost za uporabo in ni zastrašujoč, tudi če prvič ustvarjate glasbo. Prijazno vodena predstavitev razloži osnove in vas hitro popelje do razumevanja navodil.

Glasba – soundation

Brezplačen račun omogoča več kot 700 različnih vzorcev. Medtem ko je to lahko dovolj za nekatere ljudi, obstaja možnost nakupa dodatnih zvočnih paketov iz njihove trgovine. Če uživate v Soundationu, lahko nadgradite tudi na premium račun (6,99 USD na mesec, intro računi pa se začnejo pri 1,99 USD), da bo glasba še boljša.

AudioSauna

Še preden pomislite na preskušanje AudioSaune, vas moramo opozoriti, da ni namenjena začetnikom. Večina glasbenih aplikacij ima preprost vmesnik »povleci in spusti«, AudioSauna pa ima postavitev sintetizatorja tipkovnice, na katero lahko dodajate utripe, instrumente, učinke, dodana pa je lahko celo lastna glasba.

Glasba – audio-sauna

Čeprav se AudioSauna morda ne ujema z ostalimi orodji, o katerih razpravljamo v številu učinkov ali vzorcev, so te nadomestili z edinstvenostjo svojih učinkov. Tudi če se vam aplikacijo za ustvarjanje nove glasbe zdi težko ali omejevalno uporabljati, lahko z uporabo programa AudioSauna uredite ali izboljšate glasbo, ki jo ustvarite drugje.

Chrome Music Lab

Chrome Music Lab je zabaven in zasvojljiv način za učenje in ustvarjanje glasbe na spletu. Nastal je v letu 2016 z 12 različnimi orodji, zdaj pa jih ima 13. V laboratoriju se lahko igrate in spoznavate ritem, akorde, melodijo, harmoniko in še več. Nato lahko združite te veščine in uporabite skladbo za ustvarjanje, shranjevanje in skupno rabo digitalne glasbe.

Glasba – chrome-music-lab

Za razliko od drugih spletnih mest, o katerih smo razpravljali, je Chrome Music Lab namenjen vsem. Ne glede na vašo starost in znanje o glasbeni produkciji, boste uživali v igranju glasbenih inštrumentov in se boste v tem procesu naučili še dodatne koristne stvari, da bo vaša glasba še boljša.

BandLab

BandLab je še ena spletna stran, kjer lahko ustvarite digitalno glasbo. Omogoča odlično ravnotežje med zabavo in izkušnjami, hkrati pa omogoča odličen nadzor nad procesom ustvarjanja glasbe. Ko ustvarite račun, vas preusmerijo v DAW, kjer lahko ustvarite glasbo z dodajanjem skladb v urejevalnik. Nato lahko dodate zanke in inštrumente in tako nastaja glasba po vašem okusu. Ko ustvarite skladbo, jo lahko shranite in celo objavite. Prav tako lahko dovolite dostop do svoje melodije, kar drugim uporabnikom omogoča gradnjo na tem, kar ste vi že ustvarili.

Glasba – bandlab

To so naša izbrana brezplačna spletna mesta za ustvarjanje glasbe. Preverite jih, ustvarite nekaj glasbe in ne pozabite na zabavo!

Marko Vidrih

Najboljše brezplačne strani za ustvarjanje digitalne glasbe
1 od 1
Glasba
Glasba
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.