• -0.06C Novo mesto
  • 09:04
  • Pet, 27.01.2023

Brezplačen vrtec v Trebnjem? Župan razmišlja o tem!

Pobudo so občani naslovili na občinski svet in župana Alojzija Kastelica, ki se je na zapis tudi odzval.

TREBNJE – Pred slabim tednom se je na spletu pojavila peticija. Starši iz občine Trebnje so pozvali k podpisu vse tiste, ki podpirate idejo o znižanju plačila vrtca v občini Trebnje za en plačilni razred za vse družine, ki imajo kredit za reševanje stanovanjskega problema. Pobudo so občani naslovili na občinski svet in župana Alojzija Kastelica, ki se je na zapis tudi odzval.

„Pobuda je dobra, a bi rad spomnil, da občina že tako ali tako pokrije 70% stroškov za posameznega otroka. Iz tega naslova dobro skrbimo za naše otroke in mlade nadobudne starše. Smo pa že razmišljali,da bi ta znesek celo znižali ali pa da bi bil vrtec celo brezplačen! Želel bi se, da se o tej peticiji razmisli, prav nam bo prišla ta peticija. Tudi mi si želimo, da se mlade družine čimpreje osamosvojijo. V tem mandatu bomo z občinskim svetom to težko rešili, saj končujemo z delom 18.11. Je pa dober nastavek za nov mandat. Nenazadnje smo v času mojega županovanja od leta 2006 drastično povečali vključenost otrok v vrtec. Če je bila leta 2006 še 45-odstotna, je danes blizu 90! Precej smo naredili v tej smeri. Tudi na področju investicij,“ je povedal župan občine Kastelic, ki pravi, da ne bi smel biti problem, da bi bili vrtci brezplačni!

:: Peticija iz Trebnjega

„Denar je treba nekje vzeti in ga nekam dati,“ je jasen Kastelic, ki pravi, da bi morala tudi država, če bi hotela, več storiti, da se ohrani ta demografska slika, kot jo imamo.

D.P.