• 24.91C Novo mesto
  • 14:23
  • Sob, 18.05.2024

Drama na Štajerskem: družina ostala brez are, stanovanja in denarja?

Žal ni šlo brez nasilja!

SLOVENSKE KONJICE – Strašna zgodba se v teh dneh piše v Slovenskih Konjicah, kjer je mlada družina iskala stanovanje. Sprva ga je našla, potem pa se je morala na hitro izseliti. Zapis na Facebooku razkriva, da naj bi izginil tudi denar, ki je bil med robo, ki so jo pripeljali za vselitev. Žal ni šlo brez nasilja!

Objavljamo zapis s Facebooka:

“ŠE ENA ZELO NEPRIJETNA IZKUŠNJA, A ŽAL SPET PRI MENI-TOKRAT PRI CELOTNI DRUŽINI) (TO KAR SEM NAPISALA JE S TEM NAMENOM, DA SE NEBO ŠE KDO OPEKEL, TAKO KOT SMO SE MI, SAJ TEGA NE PRIVOŠČIM RES NOBENEMU.) PAZITE KDO VAM DA STANOVANJA V NAJEM.

Najprej, da povem, živela sem v Štorah od decembra 2018 v stanovanju z 37m2, z 2 otrokoma, prijateljem(Žanom) in psom. Za nas je bilo nekako dovolj prostora, dokler ni prišla v sorodstvenem razmerju malo bolj osebna stvar (o kateri nebom razpravljala javno), zaradi katere nam je bila nujno potrebna selitev v večje stanovanje/hišo. Tako sva istega dne pričela z iskanjem večjega stanovanja.

(24.08.2019) Nakar sva po več urah, klicih, le našla stanovanje in osebo katero sprejme tudi psa. Dogovorili smo se, da pridemo na ogled naslednji dan in res smo odšli gledati, na naslov:
Celjska cesta 26, 3210 Slovenske Konjice. Ker nam je bilo stanovanje všeč, smo rekli sicer, da bomo prespali, premislili in da bomo poklicali naslednji dan. Gospa (POLONA DOBNIK DUBOVSKI) se je s tem tudi strinjala. Naj še pripomnem, da je bila najemnina 420€/mesec + mesečni stroški. Varščina je bila v višini 2 najemnin + tekoča najemnina za poravnati(torej: 840€+420€). Naslednji dan sva poklicala, da sva se odločila za to stanovanje gospo Polono sva tudi kontaktirala, katera pa se je tudi strinjala. Po telefonu smo se isti dan(27.08.2019) se tudi dogovorili, da bo pogodba spisana isti dan (kar je tudi bila, sicer na mailu), ampak, da se pogodba podpiše s ponedeljkom dne: 02.09.2019, nakar smo se tudi dogovorili, da lahko naše osebne stvari prej pripeljemo gor in da se poda »ara« v višini 100€, da je zagarantirano in da imamo streho nad glavo.
Tako smo tudi storili.

27.08.2019- Sva s kombijem odpeljala stvari gor, ga. Polona naju je pričakala, povedala, da lahko dava stvari v hišo, tudi v zgornje nadstropje, kjer se nahaja kuhinja in ostali bivalni prostori. Da naj razpakirava stvari v hišo in ko bova končala, stanovanje zakleneva in dava ključ v nabiralnik ter napiševa sporočilo, ko bova odšla. Dogovorili smo se tudi za zgoraj omenjeno »aro«, katero sva ji dala in tudi ona nama je sama dala »potrdilo«, da jo je prijela. Ga. Polona je sama predlagala da se varščina plača v dveh obrokih, torej prvi mesec 1.del (namesto: 840€+420€ ampak-> 420€+420€) in drugi mesec 2.del. S tem sva se strinjala in povedala, da ji bova dala, 02.09.2019, ko bova tudi fizično pogodbo dobila in jo podpisala. Stvari sva dala v hišo, tudi v zgornje prostore, ko sva končala, sva dala, kot je bilo dogovorjeno, ključe v nabiralnik in ji poslala sporočilo ter odšla.

S tem, da sem prejšnje stanovanje v katerem smo živeli že izpraznila in ga dala v prvotno stanje kot je bilo na začetku ter vrnila ključe. Do 02.09.2019 bi živela pri moji mami.

Včeraj 29.08.2019 pa je prišlo do tega, da je ga. Polona klicala ob 12.19 uri ter povedala, da preklicuje dogovor, ter podpis pogodbe in da naj prideva po naše stvari. Kljub prošnji o premisleku (saj smo dejansko brez strehe nad glavo), da bi ostali notri se ni strinjala, saj je bil eden izmed razlogov, da ji je neki gospod ponudil dve varščini več kot je ona imela napisano, glavni razlog še sedaj ni jasen, saj je dejala, da se naju »ne tiče«. Ko sva ji objasnila, da nimamo kam iti, saj ima tudi moja mama premalo prostora da bi živeli skupaj (60m2 ), je dejala, da je ne zanima, saj so to naši družinski in socialni problemi ter ne njeni.

S ponovnim dogovarjanjem, kaj in kako bomo, smo včeraj tudi odšli po kombija, ter mojo mamo s tem namenom, da bi pomagala nositi stvari. Med tem časom, nam je tudi napisala mail, da v kolikor ne bomo odpeljali stvari v roku 2 dneh, bodo naše stvari, odpeljane na smetišče in da bo tudi zaračunano skladiščenje. Ker smo se prestrašili za naše stvari, predvsem stvari od otrok, smo kolikor hitro se je dalo, odšli v Slovenske Konjice. Predno smo prišli, smo ji tudi napisali, da smo na poti in da pridemo.

Prispeli smo okoli 19.00 ure, nje še ni bilo tam in je prispela 5 minut kasneje. Ko je prišla s svojim delavcem, je začela govoriti, da naj hitro spakiramo stvari, saj se njej mudi naprej. Notri sem prva odšla jaz, da bi pregledala ali so vse stvari na mestu tudi, vsota denarja, katero sem imela notri skrito (stvari je sama premikala iz zgornjih prostorov v spodnje) je pa z mano stopil tudi njen delavec. V tistem trenutku, ko sem jaz pregledovala stvari, sta moja mama in Žan hotela stopiti v stanovanje, s tem namenom, da bi pomagala nositi stvari, nakar je bila ga. Polona zelo žaljiva in nesramna do moje mame, ter jo zagrabila in porinila v kombi ter povedala, da nima ona kaj iskati v njeni hiši, čeprav je mama stala pred hišo med vhodnimi vrati. V tistem trenutku, sem pustila vse stvari, je Žan hotel iti v zgornje nadstropje, pogledati ali je vse prinesla dol, ampak mu tega ni dovolila in ga odrinila ter povedala, da morava tudi midva zapustiti stanovanje. Vsi smo zapustili stanovanje, Žana pa sem prosila, da je poklical policiste. V istem trenutku je klical tudi delavec od ga. Polone. Prispela sta v roku 30 minut. Obrazložili smo kaj se je dogajalo. Nakar nama je policist rekel da naj pregledava če imava vse stvari, da potem zložimo v kombi. Prvo, kar sem odšla pogledat, je bila denarna vsota, katero mi je mama posodila za varščino torej 840€, katero sem imela shranjeno v toaletni torbici. In kaj se je zgodilo DENARJA NI BILO NIKJER. Na koncu smo le prišli do dejstva, zakaj je ona po tako hitrem postopku rekla, da naj spakirava stvari. Na policijski postaji Slovenske Konjice smo podali zapisnik, ampak je sam policist dejal, da tega denarja ne bom dobila nazaj, saj nimamo dokazov da ga je odtujila ona. (Da sem denar pustila tam, vem predobro da sem sama kriva, a žal imam denar shranjen vedno na 3 različnih mestih. Je pa zelo dobra izkušnja, da ga nebom puščala nikjer več in da bo vedno z mano).

Še enkrat pa se zahvaljujem vsem policistom ki so pristopili do primera.

Srčno upam da gospa Polona Dobnik Dubovski ne bo še »nategnila« koga tako kot je nas.
PROSIM ZA DELITVE ČE VE KDO ZA KAKŠNO STANOVANJE ALI HIŠO KI JO DAJO V NAJEM IN DA VIDI ČIM VEČ LJUDI, DA NEBO ŠE NAPREJ DELALA TO KAR NA ŽALOST DELA.

P.s. Še enkrat povem ne gre se toliko za denar kot pa za to kaj je naredila moji mami in kakšen grd ter nesramen pristop je imela do nas!

http://m.bolha.com/…/stanovanje-savinjska-slovenske-konjice…

L.p. Martina Rudel.”

Pripravil: Nadlani.si