• 4.11C Novo mesto
  • 07:53
  • Pon, 05.12.2022

FOTO: Huda ura, strele, zaliva kleti in hiše

Zvečer in ponoči bo občasno deževalo.

LJUBLJANA – Zgodilo se je, kar se je napovedovalo. Poletje jemlje slovo z močno nevihto, ki je zajela pas Slovenije od Nove Gorice do Dravograda.

Spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje poroča o številnih dogodkih, številni pa so žal še v teku!

Od Črne do Nove Gorice

Zaradi močnega deževja v občini Črna na Koroškem meteorna voda zalila pomožni objekt. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem.

Ob 14.58 je bilo v občini Domžale zaradi neurja odkritih več streh stanovanjskih hiš in industrijskega objekta ter podrti dve drevesi. Posledice odstranjujejo gasilci CZR Domžale in PGD Dob, Vir, ter Domžale mesto.

Ob 15.30 je bilo v Tunjiški mlaki v občini Kamnik v močnem neurju strela udarila v gospodarski objekt in povzročila požar. Posredovali so gasilci PGD Tunjice, v pripravljenosti pa so bili gasilci PGD Kamnik.

Ob 14.50 je območje občine Nova Gorica zajelo močno neurje. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica in PGD Nova Gorica so posredovali na več lokacijah v Kromberku in Novi Gorici, kjer je meteorna voda zalivala poslovne in stanovanjske objekte in odstranjevali podrta drevesa s cestišča.

Ob 17.18 je v občini Šmarno pri Litiji meteorna voda zalila več objektov. Posledice odpravljajo gasilci PGD Šmartno pri Litiji, Kostrevnica in Vintarjevec

Kako kaže?

Zvečer in ponoči bo občasno deževalo, sprva bodo še nevihte. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Zjutraj bo dež na severu in zahodu že ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 °C. V torek dopoldne bo dež povsod ponehal, od severa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

V sredo bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo oslabela. V četrtek bo sprva pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo. V noči na petek bodo na severu prehodno možne manjše padavine. V petek bo na Primorskem sončno z burjo, drugod zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Spet bo nekoliko hladneje.

Pripravil: Nadlani.si