• 26.49C Novo mesto
  • 16:09
  • Tor, 03.10.2023

FOTO: Marija, vse najboljše za 90. rojstni dan!

Ob njenem visokem jubileju so jo pred kratkim obiskali mnogi prijatelji in znanci, tudi župan Občine Šentjernej Radko Luzar ter predstavnice KO RK Šentjernej.

ŠENTJERNEJ –  Marija Maršič je 16. oktobra 2017 dopolnila častitljivih 90 let življenja. Rodila se je v družini Bregar v Zavinku pri Škocjanu kot drugorojenka od trinajstih otrok, kjer je tudi preživela vso svojo mladost.

Ko je začela stopati na svojo pot življenja, se je s svojim možem Martinom preselila v Ljubljano, kjer sta si ustvarila družino. Rodila sta se jima hčerka in sin, ima pa tudi dva vnuka. Po odhodu v zasluženi pokoj se je ponovno vrnila na Dolenjsko, kamor jo je neprestano vleklo srce.  Sedaj živi v Gorenjem Vrhpolju v občini Šentjernej, kjer je postala tudi »mežnarca« podružnične cerkve sv. Urbana. Vedno je bila vesela in dobrovoljna in takšna je ostala vse do danes, rada se druži z vaščani in sorodniki, še vedno pa peče odlične sladice, zlasti potico in »štrudl«. Ob njenem visokem jubileju so jo pred kratkim obiskali mnogi prijatelji in znanci, tudi župan Občine Šentjernej Radko Luzar ter predstavnice KO RK Šentjernej.

D.P.

FOTO: Marija, vse najboljše za 90. rojstni dan!
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.