• 3.09C Novo mesto
  • 01:57
  • Sre, 30.11.2022

FOTO: Novi prostori za veselje in zadovoljstvo otrok

Občina Mokronog-Trebelno je za dozidavo enega oddelka, za obnovo starega dela vrtca, preureditev starih in novih sanitarij, garderob ter zunanjih površin namenila 243 tisoč evrov.

TREBELNO – Na Trebelnem so se včeraj ponovno razveselili – tokrat novih prostorov v vrtcu pri Podružnični šoli Trebelno, s čimer je Občina Mokronog-Trebelno zagotovila ustrezne prostorske pogoje za predšolsko varstvo.

Občina Mokronog-Trebelno se lahko pohvali, da se je z ustanovitvijo občine povečalo tudi število otrok, ki želijo in so vključeni v organizirano predšolsko varstvo. V letošnjem šolskem letu Vrtec Mokronožci pri matični šoli v Mokronogu obiskuje 90 otrok, oddelek na Trebelnem pri Podružnični šoli Trebelno pa 36 otrok. In prav ti so v teh dneh posebej veseli, saj je občina skupaj s šolo včeraj predala namenu nove prostore vrtca.

»Najprej smo lani uresničili dolgoletno željo prebivalcev Trebelnega po športni dvorani in urejenih zunanjih športnih površinah ter dozidali šolo, zdaj smo dokončali še vrtec. Menim, da smo vzpostavili pogoje, ki otrokom omogočajo razvoj na različnih področjih, zaposlenim pa izjemne prostorske razmere, v katerih se lahko posvetiju svojemu poslanstvu. Ker se število otrok povečuje, verjamem, da se njihovi starši v naši sredi počutijo dobro in želim si, da tako tudi ostane,« pravi župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Ravnateljica Osnovne šole Mokronog, pod okriljem katere deluje tudi vrtec Mokronožci z oddelkom na Trebelnem, Zvonka Kostrevc pa dodaja: »Občina je ponovno prisluhnila željam in potrebam okolja in poskrbela, da bodo naši zaposleni lahko nemoteno opravljali svoje delo, starši pa bodo otroke zaupali v varstvo v varne, sodobne in svetlo opremljene prostore, kjer bodo lahko v največji meri razvijali svoje potenciale.«

Občina Mokronog-Trebelno je za dozidavo enega oddelka, za obnovo starega dela vrtca, preureditev starih in novih sanitarij, garderob ter zunanjih površin namenila 243 tisoč evrov, ki jih je zagotovila v občinskem proračunu. S prijetnim programom, ki so ga sooblikovali otroci iz vrtca, manjkali pa niso niti škratje Mokronožci, pa so prostore včeraj popoldne tudi uradno predali namenu.

Foto: Nadlani.si