• 24.59C Novo mesto
  • 11:28
  • Sob, 15.06.2024

FOTO: Ponosni na Mojco in njeno razstavo

Razstava bo na ogled v odpiralnem času gradu do vključno 11. 3. 2018.

SEVNICA, BUDNA VAS – V sodelovanju KUD Budna vas in KŠTM Sevnica je bilo 15. februarja 2018 v Mosconovi galeriji na gradu Sevnica odprtje prve likovne razstave Mojce Musar članice likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas. Razstava bo na ogled v odpiralnem času gradu do vključno 11. 3. 2018.

„V sklopu Simfonija odtenkov so dela, ki so naslikana v oljni in akvarelni tehniki. Med likovnimi deli prevladujeta žanra krajina in tihožitje. Nekatere od idiličnih krajin so napolnjene s pomirjujočo tišino in spokojnostjo, druge vibrirajo s najčistejšo radostjo in energijo, ter tretji z mehkostjo in poetičnostjo likov narave. V slikah je opazno, kako avtorica globoko občuti stanje narave in z njo sočustvuje. Eden izmed najljubših slikarskih žanrov Mojce je tihožitje – svet predmetov in tkanin. Pozorno motri posebnosti oblik in barv predmetov, stremi k realni upodobitvi in z vsakim novim delom nadgrajuje svoje mojstrstvo,“ je razstavljena dela opisala Elena Sigmund, profesorica likovne pedagogike, ki je Mojčina mentorica že vse od leta 2011 in dobro pozna njeno ustvarjanje.

Kulturni program ob odprtju so oblikovali člani KUD Budna vas: Ljudske pevke Solzice in Aleksandara Sigmund Krajnc z ljudsko pesmijo, Marija Bajt in Jožef Žnidarič z recitacijami svojih del in Neža Musar z recitacijo Pavčkove pesmi. Povezovanje in odprtje je izvedla Magda Sigmund.

Mojca se je vsem, ki so ji pomagali iskreno zahvalila, še posebej Eleni, Magdi in gradu. Magda je v imenu društva čestitala Mojci in ji zaželela še veliko uspeha pri likovnem ustvarjanju, se zahvalila občinstvu za obisk, nastopajočim in vsem, ki so pripomogli k izvedbi projekta za pomoč.Ž

KUD Budna vas

FOTO: Ponosni na Mojco in njeno razstavo
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.