• 18.65C Novo mesto
  • 08:22
  • Pon, 23.05.2022

FOTO: V Boštanju so peli

Program sta popestrili tudi učenki Aleksandra Špan in Vanesa Katlin Novšak pod mentorstvom Silve Žveglič z recitacijo pesmi.

BOŠTJANJ – Osnovna šola Boštanj je šola, na kateri se veliko in lepo poje. Vsi trije na šoli delujoči pevski zbori skozi celotno šolsko leto pridno sodelujejo na različnih prireditvah, minulo sredo pa so kot darilo ljubiteljem petja pripravili zaključni koncert v najlepšem naravnem ambientu, pod krošnjami dreves pred šolo.

Po pozdravu ravnateljice Vesne Vidic Jeraj, ki je poudarila pomen pevskega udejstvovanja otrok in velik trud, ki je vložen v lepo zveneče melodije, se je zvrstil skrbno pripravljen koncertni repertoar. Poleg zborovske pripravnice in otroškega pevskega zbora pod vodstvom organizatorke koncerta in zborovodkinje Tadeje Udovč se je predstavil še šolski mladinski pevski zbor, ki ga vodi Antonija Germ. V goste pa so Boštanjčani povabili še otroška in mladinska pevska zbora iz Osnovne šole Tržišče pod vodstvom Mateje Repovž Lisec in Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž pod vodstvom Ane Verhovšek. Vse zbore je s klavirjem spremljal Dejan Jakšič. Nastopajoče in poslušalce je pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk in pohvalil prijetno zborovsko ubranost, kar je lep zgled uglašenega delovanja za vsa področja družbe.

S pesmijo je koncert obogatila domača Vokalna skupina Vilinke ob spremljavi pianista Maja Repovža, navdušila pa je tudi solistka Sara Praznik, nekdanja učenka Osnovne šole Boštanj, ki uspešno utira svojo pevsko pot. Program sta popestrili tudi učenki Aleksandra Špan in Vanesa Katlin Novšak pod mentorstvom Silve Žveglič z recitacijo pesmi.  besedo je program v celoto povezala moderatorka Tanja Žibert, za razvajanje vseh poslušalcev pa so z dobrotami poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.

Sklepno dejanje je bila skupna pesem z naslovom Skupaj z mano poj pod taktirko Tadeje Udovč, katera je zazvenela iz grl 130 pevcev v združenem pevskem zboru.

OŠ Boštanj

FOTO: V Boštanju so peli
1 od 8
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.