• 19.79C Novo mesto
  • 09:54
  • Čet, 19.05.2022

Godbeniki zaigrali v čast Svetemu Jerneju

Lep program sta obogatila tudi solista Ema Pavlič, ki obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana ter Benjamin Kovačič, bivši član godbe.

ŠENTJERNEJ – Na Trgu Gorjanskega bataljona, po domače na plac je na predvečer svetega Jerneja, v četrtek, 23.8.2018, potekal Jernejev koncert. Zaigral je Pihalni orkester Občine Šentjernej pod taktirko Sandija Franka in privabil številne občane, ki so po koncertu uživali v večeru penin iz kleti Štemberger, Kartuzije Pleterje, Martinčič, Slovenec in Karlovček. Na koncertu so bili kot gostje prisotni tudi predstavniki iz pobratene občine Svrljig. Zbrane je pozdravil župan Občine Šentjernej Radko Luzar. Občani in občanke so vstopili tako v prijeten glasbeni večer z domačimi godbeniki in se spomnili tudi leta 1991, ko so godbeniki pripravili praznovanje ob svoji 80. letnici.

Tistega leta je po koncertu sledila prava godbeniška veselica, tako kot so ta večer obiskovalci po koncertu lahko uživali v večeru penin. Pihalni orkester Občine Šentjernej je navdušil s prijetnimi slovenskimi melodijami, popevkami pa tudi z rokovsko glasbo. Lep program sta obogatila tudi solista Ema Pavlič, ki obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana ter Benjamin Kovačič, bivši član godbe. Da glasba človeka oblikuje in plemeniti, osrečuje, razvija ljubezen ne samo do lepega, temveč tudi do skupnosti, verjame tudi predsednik godbe Jani Selak, ki je zbrane nagovoril in povabil medse aktualnega kralja cvička Jerneja Martinčiča, ki je s sabljo odprl penino in uradno odprl večer penin. Občinstvo je z močnim aplavzom pokazalo, da so jih godbeniki vnovič razvajali s prisrčnostjo, toplino, kakovostno izvedbo ter privlačnim programom, sporočajo z Občine Šentjernej.

Nadlani.si