• 27.17C Novo mesto
  • 15:39
  • Tor, 03.10.2023

To je slovenski direktor, ki je čez noč zvišal plače svojim delavcem!

To so storili v gorenjskem podjetju Knauf Insulation.

ŠKOFJA LOKA – Ah ta plača. Okoli nje se vse vrti. Denar je, ali to hočemo ali pa ne, sveta vladar. S hvala lepa, prijaznim nasmehom kruha in mleka ne moreš kupiti, niti položnic plačati. Delo je cenjeno, a ne pri vsakem delodajalcu identično. Eni znajo to ceniti. Pa ne le to, znajo tudi pokazati!

Konkretno zvišanje

To so storili v gorenjskem podjetju Knauf Insulation. Vodi ga Tomaž Lanišek, odločil pa se je, da svojim zaposlenim občutno poveča plače. Čez prst pogledano, bodo plače višje za 33 odstotkov! Najnižja sedanja neto plača bo s 1100 zrasla na 1500 evrov.

Jasne vrednote

“Najnižje neto mesečne plače ne bomo zvišali zato, ker bomo delali več, ampak ker bomo pri delu bolj uspešni, saj bomo uvedli spremembe,” za v pogovoru za Svet na Kanalu A povedal Lanišek, ki ceni in spoštuje znanje, trud in prizadevanje svojih delavcev. Da resnično tako mislijo v tem podjetju, pa je jasno tudi po pregledu njihove spletne strani. Kjer naštevajo vrednote, ki jim sledijo, je na prvem mestu človečnost, potem pa si sledijo partnerstvo, predanost in podjetnost.

Misli tudi na delavce

„Saj en direktor, ki ne misli samo, kako bo pobral v svoj del in v korist podjetja. Ampak tudi za delovne. Če je delavec zadovoljen, tudi več preliva naredi za to podjetje. Srečno in upam, da ste dali še kakšen poduk tudi za druge, ki so na vaši ali podobni funkciji,“ je eden od odzivov, ki so se pojavili na Facebooku v podporo tej potezi.

„Lepa gesta vredna vseh pohval….. Večina njih razmišlja, da dobiček ustvari direktor. Brez delavcev seveda zadovoljnih in pridnih tudi dobička ni…..Vzgled in poduk marsikateremu direktorju……, Srečni tisti, ki imajo čast, da delajo pri takem direktorju, ki ne misli samo zase, temveč poskrbi za zaposlene, če bojo in so oni zadovoljni, bo tudi firma uspešna,“ pa je še ena misel z družbenega omrežja.

Nadlani.si