• 15.42C Novo mesto
  • 15:16
  • Sre, 12.06.2024

FOTO: Ju prepoznate? Babico (80) in njeno vnukinjo oropala za 30 tisočakov

Drzna tatvina.

MARIBOR – Včeraj, malo pred 17. uro je 33-letna ženska na banki v centru Mariboru dvignila 30.000 evrov gotovine in jih spravila v ovojnico. Skupaj z 80-letno babico sta odšli v garažo nakupovalnega centra City na Ulici Vita Kraigherja 4 v Mariboru, plačali parkirnino in se z dvigalom spustili v kletno etažo.

Kaj se je zgodilo?

V dvigalu sta se jima pridružila dva moška, stara okoli 40 let. En od njiju, ki ima poraščeno brado, je bil oblečen v modro srajco z dolgimi rokavi, modre hlače in športne copate z belimi vezalkami. Čez ramo je imel črn suknjič. Drugi, ki je imel rahlo plešo, je imel oblečeno črno majico s kratkimi rokavi in modre jeans hlače ter obute črne čevlje. Eden od njiju je mlajši ženski v dvigalu neopazno odtujil ovojnico z denarjem.  Ženski sta nato v kletni etaži izstopili iz dvigala, moška pa sta se z dvigalom vrnila v pritličje.

Vse ki bi neznana storilca prepoznali ali bi karkoli vedeli o njiju ali njunem dejanju policisti prosijo, naj takoj pokličejo policijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

NaDlani.si; Foto: PU Maribor