• -0.06C Novo mesto
  • 09:43
  • Pet, 27.01.2023

FOTO: V Mariboru gorel vrtec, gasilo ga je okoli 8 gasilskih društev

MARIBOR – V soboto zvečer je zagorelo v prostoru waldorfskega vrtca v Valvasorjevi ulici v Mariboru. Gasilci so požar pogasili, vzrok požara in višino gmotne škode pa še ugotavljajo, so sporočili s centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje. Več informacij bo znanih čez dan.

Po poročanju Radia Maribor je požar povzročil le gmotno škodo, malčkov namreč ni bilo v stavbi, saj je vrtec ob sobotah zaprt.

Kaj so povedali?

Gasilci so požar dokaj hitro pogasili. Kot je povedal direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer, je bil ob prihodu gasilcev požar že zelo razvit, vodja intervencije Marjan Fekonja pa je dodal, da vzrok požara še ni znan. Direktorica vrtca Viktorija Kovačič je za Radio Maribor povedala, da je bilo v petek, ko so odhajali domov, še vse v redu, in da ne ve, kaj bi lahko zagorelo.

 

🚒 Požar v Mariboru! Gori Waldorfski vrtec na Valvasorjevi! 🚒 Požar gasi 8 gasilskih društev in mariborski poklicni gasilci. Direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer nam je po telefonu potrdil, da gori Waldorfski vrtec, kaj več pa za zdaj ni mogel povedati. Direktorica vrtca Viktorija Kovačič je povedala, da je bilo včeraj, ko so odhajali domov, še vse v redu in da ne ve, kaj bi lahko zagorelo.

Objavil/a Radio Maribor dne Sobota, 29. junij 2019

Več sledi …

NaDlani.si; Foto: arhiv