• 4.11C Novo mesto
  • 08:08
  • Pon, 05.12.2022

Kriv je bil obcestni kamen! Motorist se je tako hudo poškodoval, da je umrl, sopotnica obležala na cestišču, a žal preminila

SOČA – Včeraj nekaj minut čez 14. uro se je v okolici naselja Soča na Bovškem zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla voznik motornega kolesa in njegova sopotnica, oba slovaška državljana.

Kaj se je zgodilo?

59-letni motorist je z 58-letno sopotnico vozil kot drugi v skupini petih motoristov proti naselju Trenta. Začel je prehitevati pred njim vozeč avtodom nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 55-letni voznik iz Nemčije. Ob tem je ob vožnji v rahlo desni ovinek izgubil oblast nad motorjem, padel na bok in drsel v smeri varovalnih kamnov. Tam je trčil v obcestni kamen in se tako hudo poškodoval, da je umrl. Njegova sopotnica je zadela v drugi kamen in obležala na cestišču, prav tako je zaradi hudih poškodb umrla na kraju prometne nesreče.

Osma in deveta smrtna žrtev v cestnem prometu na Severnem Primorskem

Zdravnica iz tolminskega zdravstvenega doma je lahko le potrdila smrt obeh slovaških državljanov in odredila obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih o hudi nesreči na Bovškem s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci.

To sta osma in deveta smrtna žrtev v cestnem prometu na Severnem Primorskem v tem letu.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock