• 4.18C Novo mesto
  • 10:10
  • Pon, 05.12.2022

Krvavo v Ajdovščini! Neprijavljeni 19-letnik ga je z nožem pred hotelom

AJDOVŠČINA – V sredo v zgodnjih večernih urah je v Ajdovščini prišlo do poskusa uboja. V dogodku je bil z nožem poškodovan državljan Francije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Kriminalisti z območja novogoriške policijske uprave so mlajšega osumljenca kaznivega dejanja naslednjega dne prijeli in mu odvzeli prostost. Osumljenca so med vikendom s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor v solkanskih zaporih.
Kaj pravijo na PU Nova Gorica?

»V okviru tega je bilo ugotovljeno, da je 64-letni državljan Francije parkiral osebno vozilo pred vhodom v hotel, nato pa sta skupaj z njegovo partnerico iz prtljažnega prostora avtomobila začela jemati prtljago. Storilec je bil tedaj v neposredni bližini in je nekaj kričal. Francoski državljan je storilca pogledal, le-ta pa se mu je nato hipoma približal, nanj zakričal oz. ga nagovoril v angleškem jeziku ter ga brez razloga napadel z nožem in ga pri tem porezal po vratu. Oškodovanec se je uspešno obranil še enega njegovega napada. Vpitje njegove partnerice je slišal eden od gostov hotela in stekel do poškodovanega. Takrat je storilec z napadom prenehal in peš pobegnil neznano kam,« so sporočili s PU Nova Gorica.

V soboto, 21. septembra ob 14. uri, je bil 19-letni osumljenec, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa Uboja in suma storitve petih kaznivih dejanj Velika tatvina na območju PP Ajdovščina (vlomi v gostinske lokale) s kazensko ovadbo priveden in izročen v nadaljnji
postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor.

NaDlani.si