• 2.99C Novo mesto
  • 06:40
  • Sob, 03.12.2022

Šok na Krku! Bizaren razlog, da je Hrvat Slovenki glavo tiščal k tlom, medtem ko jo je soproga brcala

Slovenska državljanka je bila lažje poškodovana v sporu z zakonskim parom iz Hrvaške, ki je izbruhnil zaradi hrane za mačke v kraju Draga Bašćanska na otoku Krk, so  potrdili na hrvaški policiji. Povedali so, da so sodniku za prekrške zaradi kaljenja reda in miru ovadili vse tri udeležence torkovega verbalnega in fizičnega spopada. Kot je poročal portal 24ur je možakar Slovenki glavo tiščal k tlom, njegova soproga jo je brcala. Vse v pričo mladoletnih otrok naše državljanke.

V spor so bili vpleteni 57- in 55-letna hrvaška državljana in 43-letna slovenska turistka. V incidentu je bila slednja lažje poškodovana, je za STA povedala policijska uradnica za odnose z javnostmi v primorsko-goranski policijski upravi Ankica Kolić.

VSEGA SO KRIVE POTEPUŠKE MAČKE

Neuradno naj bi spor med sosedi izbruhnil zaradi spora o hranjenju potepuških mačk. Slovenska državljanka je bila nezadovoljna, ker so pred njeno hišo hranili mačke, za katerimi je morala pospravljati tudi iztrebke. Pustila je list papirja, na katerem je napisala, naj hranijo mačke pred svojo hišo in ne pred njeno, je danes poročal reški Novi list na svoji spletni strani. Kot dodaja časnik, pismo ni odvrnilo ženske, ki je hranila mačke, da ne bi znova prinesla hrane. Zaradi tega naj bi najprej prišlo do verbalnega spopada, nato je ženska tudi fizično napadla Slovenko. Pri tem je sodeloval njen soprog. Slovenska državljanka je v incidentu dobila praske po vratu in licu, kar je ocenjeno kot lažje telesne poškodbe.

Za postopek je pristojen oddelek občinskega sodišča v Crikvenici, ki deluje v mestu Krk. Glede na to, da je ovadena tudi oseba, ki ni državljanka Hrvaške, je možno pričakovati nekoliko hitrejši postopek sodišča.

NaDlani.sI; Foto: Pixbay