• 2.85C Novo mesto
  • 00:30
  • Tor, 29.11.2022

Šokanten zapis ob smrti motorista: Reševalec namesti defibrilator. Asistolija. Konec.

Petek usoden za 55-letnega motorista, umrl je na kraju nesreče.

MEDVODE – Včeraj ob 17.45 se je na Cesti komandanta Staneta, izven naselja Medvode, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 55-letni voznik motornega kolesa.

55-letni voznik motornega kolesa je vozil iz Medvod v smeri Goričan. V desnem nepreglednem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, katerega je takrat v nasprotni smeri vozil 33-letni voznik. Voznik motornega kolesa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Kmalu po tragediji je Slovenijo obkrožil šokantne zapis s kraja dogodka:

Vceraj. Midva z Andrej Sedej. Voznja z avtom iz Prlekije proti Medvodam. Tik pred domom se ustaviva v Medvodah na Petrolu, vsa vesela placava Jackpot in sanjava kako bi bilo lepo, ce bi zadela 44 miljonov €. Na Petrolu se se pohecamo z usluzbencem: “Upam, da imate srecno roko in če danes dobim, dobite 4 milijone v zahvalo  :)” Prijazni gospod odgovori: “Toliko niti ne bi vzel, Vam pa vseeno zelim srečno! Se z Andrejem vsedeva v avto in se kar sanjava, kaj bi si vse privoscila in komu kaj podarila, ce bi zadela toliko denarja. 5 minut za tem…. BUM! Zastoj, ljudje obracajo avte, midva se ustaviva. Andreju recem, Andrej grem pogledat kaj je bilo, medicinska sestra sem, moram iti pomagati. Skocim iz avta, najprej grem pocasi, v ovinku še ne vidim, kaj je bilo, nato cutim, da moram zaceti tecti. Začnem. Pridem na prometno nesreco. Motorist in avto. Motorist lezi na cesti, nepremicen, brez celade na glavi, vse krvavo, odprt zlom roke, poskodba glave, medenice. Adrenalin nabije do konca. Ljudje gledajo in mi kricijo, joj, ne ga obracat na hrbet, tega ne smete. En klice 112. Prihiti Andrej. Dispecer nam narekuje obrnite ga na hrbet, preverite pulz, dihanje, zacnite z ozivljanjem. Preveriva vse, raztrgava pulover in majico, zacneva z ozivljanjem. Ozivljava, se menjujeva, saj se res hitro utrudis. Vsaka sekunda se vlece, po drugi strani pa se vse skupaj dogaja zelo hitro. Res hitro prihiti motorist resevalec. Jaz ozivljam. Se menjava. Andrej se zadnjic ozivlja. Reševalec namesti defibrilator. Asistolija. Konec.

Danes si, jutri te ni. 🙁
Vceraj. Midva z Andrej Sedej. Voznja z avtom iz Prlekije proti Medvodam. Tik pred domom se…

Posted by Tamara Magdič on Friday, September 20, 2019

Pogledam okrog sebe, ljudje, ki so prej samo gledali, so izginili, se sama ne vem kdaj. Tisti, ki je klical 112, je izginil, tudi tega ne vem kdaj. Andrej vidno v soku, saj ga pozna in je tudi sam motorist. Celada na drugem koncu. Telefon v prafaktorjih razmetan po cesti. Cigareti od motorista na drugem koncu. Avto, v katerega se je zaletel motorist, totalka. Motor, totalka. 

NaDlani.si; Foto: Shutterstock