• 3.09C Novo mesto
  • 01:40
  • Sre, 30.11.2022

V Mirni Peči so blagoslovili motorje! Ne pomnimo, kdaj bi se zgodilo toliko nesreč z motorji, kot včeraj

V Mirni Peči na Dolenjskem so ob današnjem velikonočnem prazniku pripravili 21. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 10 tisoč motoristov, so tudi letos ravno tako pričakali tako veliko udeležbo. A pogled na portal republiške uprave za zaščito in reševanje razkriva, da toliko nesreč z motorji, kot jih je bilo danes že dolgo ne pomnimo.

Prometne nesreče z udeležbo motoristov

Danes ob 16:.7 je na cesti Lašče – Smuka, občina Kočevje, padel motorist. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega oskrbeli, posadka s helikopterjem SV z ekipo HNMP Brnik pa ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 16.34 je na lokalni cesti med krajema Sajevec in Jurjevica, občina Ribnica, motorist s sopotnikom zapeljal z ceste. Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovanima do prihoda reševalcev, odklopili akumulator na motorju ter posuli iztekle tekočine. Reševalci NMP Ribnica so v bolnišnico prepeljali dve poškodovani osebi.

Ob 11.58 je na cesti pri naselju Razdrto, občina Postojna, padel motorist. Gasilci PGD Razdrto in Postojna so zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Izola.

Ob 12.58 je na cesti pri naselju Skrovnik, občina Sevnica, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Novo mesto.

NaDlani.si; Fotografija je simbolična. Foto: facebook