• 24.92C Novo mesto
  • 11:53
  • Sob, 15.06.2024

Med šopingiranjem v Trebnjem! »Damjan ni kradel, ampak pošteno plačal 295eur. Verjetno zadnjič!«

»Ko končam, zahteva osebni dokument. Na vprašanje zakaj, mi odgovori, da sem ga žalil in da bo uvedel postopek.«

TREBNJE – Po spletu je zaokrožil zapis, katerega nauk je, da ne fotografiraj v znani slovenski trgovski verigi Spar v Trebnjem. Nekako takole gre:

»Včeraj sva s sodelavcem šopingirala v  Trebnjem. Fotografiram najin voziček, da pošljem sodelavki, če bo dovolj, pride varnostnik  in me vpraša, če sem fotografiral. Povem, da sem. Pa mi ukaže, da bom fotografijo izbrisal. Mu odgovorim, da ne bom, razen, če kje piše, da je fotografiranje prepovedano. Mi odvrne da ne piše, ampak da bo tako, kot on reče. Seveda je izjava milorečeno smešna, kar mu tudi povem. On vztraja, jaz tudi. Odvrnem mu, da naj raje opravlja svoje delo in grem naprej po nakupih. Nato mi zazvoni telefon, pogovor je trajal 6 minut. Hodim po trgovini, on pa ves čas 2m za menoj in posluša, kaj se pogovarjam. 

Ko končam, zahteva osebni dokument. Na vprašanje zakaj, mi odgovori, da sem ga žalil in da bo uvedel postopek. Dam mu dokument in me odpelje na pult pred blagajne (kjer je bilo cel kup ljudi v kolonah), kjer prepisuje podatke z osebne. Vrne dokument in pove, da bo zapisnik na voljo na vpogled od jutri dalje.

Tole pišem, da boste vedeli, da Damjan ni kradel, ampak pošteno plačal 295eur. Verjetno zadnjič!
In drugo: NIKAR NE SLIKAJ, KER ČE SE VARNOSTNIK FRANKO ODLOČI, JE TO PREPOVEDANO.«

Po prebranem zapisu smo se obrnili tudi na znano trgovsko verigo, da razjasnimo incident. Več sledi …

NaDlani.si; Foto: Pixbay