• 15.05C Novo mesto
  • 18:39
  • Sre, 12.06.2024

Obiščite Pedimed, vaše noge vam bodo hvaležne

Pred pol leta je na Dolenjskem svoja vrata odprl center medicinske pedikure Pedimed in sicer v Novem mestu, kjer so jih odlično sprejeli, saj tovrstnih storitev v širši okolici ni in predvsem strankam ni potrebno iti v Ljubljano.

Vodja izpostave Karmen Perko se s svojo ekipo trudi, da strankam nudi vrhunske storitve na področju problematike stopal. Predvsem dajejo poudarek na drugačnih in inovativnih pristopih pri negi nog kot so sanacija vraščenih nohtov z medicinsko sponko, ki je alternativa operaciji, sanacija glivic na nohtih s fotodinamično terapijo in nohtna protetika.

Njihova prednost je predvsem v znanju problematike stopal. V tujini obstaja veja medicine, ki se ukvarja izključno s problematiko stopal, ki se imenuje podologija. Znanje in tehnike reševanja problematike stopal medicinski center Pedimed že leta vpeljujejo v Slovenijo. Imajo že več tisoč uspešno rešenih primerov, na katere so izredno ponosni. Gospa Karmen pravi, da ni boljšega občutka kot ko stranka odide ”lahkih nog naokrog – brez bolečin”. To je namreč njihov moto, ki jim je vsakodnevni navdih in motivacija!

Poudarjajo pa tudi, da je treba za noge skrbeti vse leto,  predvsem takrat, ko so noge v zaprti obutvi, ne le poleti, ko jih pokažemo. . Noge morajo biti vedno negovane, še toliko bolj, če smo aktivni. Pri raznih športih, kot je tek ali intenzivni vsakodnevni treningi (košarka, nogomet …), se nemalokrat na nogah pustijo posledice, ki jih seveda moramo sproti reševati, da so stopala pripravljena na vsakodnevne obremenitve. Zato jih moramo redno servisirati!

Svojim strankam želijo v medicinskem centru Pedimed predati skrb za noge in jih naučiti pravilne nege stopal doma. Velikokrat podučijo tudi otroke, saj je v otroškem obdobju ključno, da se otroci seznanijo o pravilni negi nog (higiena, striženje, obutev) in predvsem, da jim posvečajo pozornost.

V Pedimedu priporočajo redno nega stopal, saj nas noge nosijo, zato ne smemo pozabiti na njih. V praksi namreč opažajo, da se njihove stranke obrnejo po pomoč predvsem takrat, ko opazijo kakršnekoli spremembe na stopalu oz. nohtih, koži ali ko so prisotne že bolečine, ki se izražajo s hojo.

Zatorej dobrodošli v Pedimedu. Tam vedo, kako z vašimi nogami. Te vam bodo hvaležne.

 

Pripravil: Nadlani.si, foto: Pedimed