• 24.92C Novo mesto
  • 11:42
  • Sob, 15.06.2024

Ogrožena nacionalna varnost Slovenije? »Zveza med Šarcem in N. H. traja še iz časov Serpentinška«

LJUBLJANA – Nekaj članov komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je popoldne obiskalo sedež Sove, kjer so preverjali postopke kadrovanja in očitke o nepravilnostih pri zaposlitvi nekdanje uradnice kamniške občine, poroča Spletni časopis.

Poslanska skupina SDS je namreč predlagala, naj parlamentarna komisija obravnava navedbe portala Požareport, da naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec zlorabila svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe nekdanji uradnici občine Kamnik na Sovi, in sicer mimo pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi.

Kdo je N. H.?

Kot poroča Pozareport naj bi šlo za skrivnostno agentko N. H., ki jo je premier Marjan Šarec pripeljal iz občine Škofljica, še pred tem pa je bila na Občini Kamnik. Omenjeni portal ob tem navaja, da zveza med Šarcem in N. H. traja še iz časov, ko je Marjan Šarec kot komik nastopal v znani vlogi gorenjskega kmeta Serpentinška in imitiral Janeza Drnovška, N. H. pa naj bi bila njegova “pomočnica.

NaDlani.si; Foto: youtube