• 14.09C Novo mesto
  • 00:40
  • Sob, 24.09.2022

Po poražu umrl en upokojenec, razlogi ostajajo neznanka

Kriminalisti so pričeli z ogledom požarišča in ugotavljanjem okoliščin požara.

NOVO MESTO – Novomeški OKC je 17. 12. ob 13.24 prejel obvestilo o požaru v Domu starejših občanov v Črnomlju. Na kraj so bili takoj napoteni črnomaljski policisti, ki so zaposlenim in drugim interventnim službam nudili pomoč pri reševanju in evakuaciji oskrbovancev doma. Na kraju dogodka in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. Dva zaradi opeklin, ostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov. 88-letni moški je bil zaradi hudih opeklin iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljan v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Novomeški kriminalisti so pričeli z ogledom požarišča in ugotavljanjem okoliščin požara. O Požaru sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Kriminalisti in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo z ogledom kraja požara in preiskavo najdenih sledi. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Pohvala

“Na Policijski upravi Novo mesto smo ponosni na sodelavce, ki so nesebično pomagal pri reševanju človeških življenj in pri tem veliki nevarnosti izpostavil tudi sebe. Eden izmed policistov, ki je pomagal pri reševanju oskrbovancev, je tako kot še pet njegovih kolegov na Policijski postaji Črnomelj, v prostem času tudi prostovoljni gasilec. Del včerajšnje gasilske intervencije pa je vodil poveljnik Gasilske zveze Črnomelj, sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj,” so še zapisali na PU Novo mesto.

D.P.
Foto: Aleksander Riznič, PGD Črnomelj