• 24.92C Novo mesto
  • 11:44
  • Sob, 15.06.2024

V ŠMARJEŠKIH TOPLICAH POVSEM IZENAČENO!

Pričakovati pa je, da se bosta oba kandidata pritožila. Očitno bomo župana dobili v nekaj dneh, prej ne.

ŠMARJEŠKE TOPLICE – V tej dolenjski občini se bo očitno pisala zgodovina! Po podatkih Državne volilne komisije je rezultat po preštetih glasovih poravnan, mag. Marjan Hribar in Bernardka Krnc sta dobila oba po 1016 glasov.

Sledita pritožbi?

„Sestal se bo štab mag. Marjana Hribarja, potem se bomo odločili, kako dalje,“ so nam povedali v taboru Marjana Hribarja. Kaj se dogaja pri aktualni županji, podatek še čakamo, telefon je zvonil v prazno.

Pričakovati pa je, da se bosta oba kandidata pritožila. Očitno bomo župana dobili v nekaj dneh, prej ne.

Če bi kandidata dobila po enako število glasov, bi o tem, kdo bo vodil občino, odločal žreb. V dosedanji zgodovini lokalnih volitev se v Sloveniji to še ni zgodilo.

807:805

V preteklosti smo bili žrebu blizu leta 2010 v občini Mirna Peč. V drugem krogu sta takrat Zvonko Lah in Leopold Pungerčar dobila po 806 glasov. Na rezultat oba vložila ugovor, ki pa je bil zavrnjen.

Je pa občinska volilna komisija zavoljo tesnega rezultata preverila vse glasovnice in ugotovila dvoje: ena sprva veljavna glasovnica je bila premalo jasno opredeljena, ena pa je bila neveljavna, a je bila jasno izražena volja volivca. Na koncu j Lah slavil z 807:805.

Nadlani.si