• 0.04C Novo mesto
  • 18:29
  • Sob, 28.01.2023

Pravi zvezdniški obisk v Sevnici – FOTO

Če v Sevnici še nismo dočakali obiska ameriške prve dame Melanie Trump, pa je to posavsko mesto v sredo, 7. junija, počastil pravi zvezdniški obisk.

SEVNICA – Na krajši izlet je namreč prišel ameriški filmski zvezdnik Bill Murray, ki se je v Sloveniji mudil v družbi ameriškega kuharskega mojstra Petra X. Kellyja in slovenskega podjetnika Emila Gasparija. Murray je med drugim promotor slovenske vodke, ki je čez veliko lužo menda pravi hit, sam pa je v svojem duhovitem slogu pripomnil, da se vodka lepo poda k potici, ki se je je v nekaj dneh pri nas najedel do sitega.

V Sevnici ga je sprejela lokalna smetana z županom Srečkom Ocvirkom na čelu in priznati moramo, da so slavnemu Američanu pripravili res lepo doživetje. Na sevniškem gradu so mu želeli predstaviti čim več sevniških lepot in dobrot, na katere so tako ponosni – potica, torta, posvečena Melanii, domače specialitete in tradicionalne suhomesnate izdelke z vini. Šentjanški gostinec Grega Repovž je posebnim gostom v domači gostilni pripravil pravcato kulinarično doživetje, zraven pa seveda ni šlo brez priznanih vin. Gostje so bili nad videnim in okušenim preprosto navdušeni, seveda pa Bill Murray tudi tokrat ni mogel iz svoje kože.

V šali je tako povedal, da prve dame, čeprav je zelo lepa, še ni preizkusil, je pa zato jedel torto »prva dama«, ki da je tako odlična, da je sam ne bi znal pripraviti. Njegovo oko pa se je ustavilo tudi na steklenici cvička, na katerem je ena od cvičkovih princes – Vesna Perko iz Šentjanža. Ko so mu pojasnili, da je to vinska princesa, je odvrnil, da je doslej mislil, da je to le nekakšna legenda. Seveda je poskušal različna vina in to tudi mirno priznal, priznal pa je tudi, da je v Sevnico prišel, da bi našel potico. In jo tudi je.

Pripravila: M. S.
Foto: Občina Sevnica