• 2.85C Novo mesto
  • 01:55
  • Sre, 30.11.2022

Prenovljeni trg v Novem mestu vabi na otvoritev s pravim novomeškim žurom

NOVO MESTO – Prenovljeni Glavni trg v Novem mestu bo 10. maja tudi uradno odprt. Na občini so predstavili program celodnevnega dogajanja, ki se bo zaključilo z večernim koncertom. Župan Gregor Macedoni je ob tem izrazil zadovoljstvo ob zaključeni prenovi, so zapisali v sporočilu Mestne občine Novo mesto.

Bogat program

Prenovljeni novomeški Glavni trg bo sicer po predlogu vodstva novomeškeobčine v celoti namenjeno pešcem in kolesarjem. Župan Gregor Macedoni je zadovoljen z zaključeno prenovo, pri načrtovanju in organizaciji pa so po njegovem mnenju poskušali zajeti čim več potencialov, ki jih prenovljene površine ponujajo. Macedoni je poleg bogatega programa obiskovalcem obljubil tudi dve presenečenji. Na večernem koncertu bodo tako nastopili znani novomeškiglasbeniki v spremljavi Pihalnega orkestra Krka in Mešanega pevskega zbora Pomlad. V Dolenjskem muzeju bo na voljo vodenje in ogled razstave izkopanin iz Glavnega trga z naslovom Na dobri poti.
Tudi za malčke

Kot so zapisali v sporočilu mestne občine, bodo praznovanje v dopoldanskih urah začeli otroci novomeških vrtcev, za živahen večerni utrip pa bodo v Zavodu Grem v mesto poskrbeli z uveljavljeno Nočjo nakupov. Ana Petančič iz Zavoda Grem v mesto je povedala, da je k sodelovanju pri Noči nakupov pristopila velika večina podjetnikov iz mestnega jedra, ki bodo s podaljšanim delovnikom, bogato ponudbo kulinaričnih dobrot, popustov in ostalim spremljevalnim programom prispevali svoj delež k uspešnosti dogodka.

NaDlani.si; Foto: visitdolenjska.eu