• 3.22C Novo mesto
  • 06:52
  • Sob, 03.12.2022

Dobrodelni Soki ima dovolj! Obtožili so ga satanizma in napadli, ker je pomagal hrvaškim otrokom

»Oprostite mi ker, sem utrujen in oprostite mi, ker bom dal za nekaj časa zadeve na stran.«

Negativnost lahko uniči celo najboljše namene. Dokazu za to je tudi Marko Soršak Soki, znan kot bobnar skupine Elvis Jackson, predvsem pa humanitarec, predsednikov odlikovanec … Za Večer je spregovoril je o pritiskih, ki jih doživlja zaradi humanitarne akcije 20 za 20, v okviru katere je z več kot 500 glasbili obdaril že 120 slovenskih šol.

»Kaplja čez rob je bil klic nekega moškega. S skupino Elvis Jackson smo bili na letališču, vkrcavali smo se na letalo za Bolgarijo, kjer smo imeli koncert. Tip kliče menedžerko in jo začne nadlegovati. Ker ni vedela za kaj gre, mi je dala telefon, tip pa je nato začel obračunavati z mano. Vprašal me je, ali želim z notnimi zvezki 20 za 20 povedati, da častim hudiča oziroma kaj je moj namen, da zvezek krasi znak hudiča. Da so njegovi otroci kristjani in tako naprej. In te mine,« je dejal med drugim. Dno so sodu izbili očitki, ki so se nanj vsuli, ko je naredil, za kakšnega Slovenca očitno nepojmljivo, in pomagal osnovni šoli na Hrvaškem.

Oprostite mi ker, sem utrujen in oprostite mi, ker bom dal za nekaj časa zadeve na stran.

Posted by Marko Soršak Soki “20 za 20” on Friday, September 13, 2019

Dokončni umik?

Predanost projektu pa je načela tudi njegovo zdravje, saj ga je lani vrglo v nezavest in je pristal v kliničnem centru. »Delaš svoje dobro in na koncu jih v eno dobivaš po glavi. Umaknil se bom v ozadje, o projektu nekaj časa ne bom govoril, niti ne bom sprejemal glasbil. Kar je bilo donacij do zdaj, bom izpeljal. Seveda bo vse skupaj prineslo posledice,« še dodaja za konec.

NaDlani.si; Foto: facebook