• 28.81C Novo mesto
  • 20:00
  • Čet, 30.06.2022

FOTO: ŠVIC se je po nekaj letih pavze vrnil v vsej svoji veličini! Na festivalu okoli 11.000 obiskovalcev

Ta vikend je v okolici Čateža pri Trebnjem potekal festival ŠVIC, ki se je po nekaj letih “pavze” vrnil v vsej svoji veličini. V dveh dneh se ga je udeležilo okoli 11.000 ljubiteljev rock glasbe, ki so polni nostalgije in pričakovanj pisali zgodbo ŠVICa 2019.

PETKOV ŽUR

Prvi obiskovalci so se pred vhodom zbirali že v dopoldanskih urah in vztrajno čakali, da odpremo vrata festivala ob 13. uri. 3,2,1 in festival ŠVIC smo uradno začeli. Popoldne je bila večina šotorov že postavljena, začel se je turnir v košarki, beerpongu, na voljo je bil tudi body zorbing, chill in družabni kotiček, nekateri pa so se zaradi visokih temperatur raje ohladili v bazenu. Za petkov žur so poskrbeli Mi2, Big foot mama, Rock Partyzani, Lumberjack, Ice on Fire ter skupina D’NeeB. Energija je bila fenomenalna, vzdušje je bilo na vrhuncu. Takrat smo ugotovili, da je ŠVIC res nazaj in da se njegova zgodba nadaljuje, pa čeprav po 3-letni pavzi. Ljubitelji rocka, mladi in mladi po srcu so ga žurali vse do jutranjih ur.

KAKO JE BILO V SOBOTO?

V soboto se je dobro vzdušje nadaljevalo, za budnico je poskrbela Trebanjska godba, nekateri so za svojo ekipo navijali na nogometnem in odbojkarskem turnirju, spet drugi so tekmovali v paintballu, giant footballu, na študentskih igrah, dekletom pa sta bila še posebej všeč poslikava s kano in lepotični kotiček. Bazen je bil poln do večernih ur, ko so se udeleženci prestavili pred oder, kjer so s sobotnim večernim programom začeli China Traffic, Dare Acoustic in Joker Out, publiko je navdušila skupina Žuta Minuta, za odklop je s svojo energijo poskrbela srbska senzacija S.A.R.S., stare in nove hite smo peli skupaj s Prljavim kazalištom, za konec pa so na oder stopili še Happy Ol’ Mcweasel. Kljub temu, da nas je v soboto zvečer presenetilo nekaj kapelj dežja, se nismo dali, švicali smo naprej, vse do jutranjih ur in do zaključka festivala ŠVIC, iz kjer so udeleženci, verjamemo, odnesli ogromno lepih spominov in trenutkov, z mislijo, da se prihodnje leto vračajo na dolenjsko.

Foto: Press Release

FOTO: ŠVIC se je po nekaj letih pavze vrnil v vsej svoji veličini! Na festivalu okoli 11.000 obiskovalcev
1 od 6
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.