• 3.19C Novo mesto
  • 07:02
  • Sob, 03.12.2022

Šok, je bila ugrabitev Mirka zrežirana!? Svetnica SDS: »Gospod je stari oče partnerja moje hčere. In?«

V Beli krajini so v sredo ugrabili 79-letnega domačina Mirka Moraveca  in ga zvezanega odpeljali proti italijanski meji, ga tam izpustili, ugrabitelji pa naj bi pot nadaljevali v Italijo. Tri osumljence so kasneje s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je po poročanju medijev pripor odredil zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

6 ur v prtljažniku

»Zagrabili so me, mi vzeli mobilni telefon, eden mi je vzel iz žepa tudi ključe od avta. Roke so mi zvezali z debelo vrvjo, ki so jo našli v kleti in jo imam za vezanje slame. Takole so mi jih zvezali, od spredaj tesno k telesu, z lepilnim trakom pa potem še noge. Strpali so me v prtljažnik in čez mene vrgli še odejo. Z avtom so nasedli in ga komajda izvlekli ven. Nato še sam ne vem, kje vse smo se vozili, a naenkrat je nekdo od njih omenil Ilirsko Bistrico. Nekaj so se pogovarjali, nato pa izstopili iz avtomobila. Tisti, ki je bil na zadnjem sedežu, mi je z nožem prerezal vrv. In so šli peš naprej, proti Italiji,« je nesrečnik svojo izkušnje razlagal medijem in se slikal v prtljažniku avtomobila.

Sorodstvene vezi

Ni pa jih malo, ki dvomi v resničnost dogodka, po nekaterih slovenskih novinarjih se je oglasil na twitterju tudi slovenski bloger Roni Kordiš (Had) je zapisal naslednje: »Svetnica SDS v Črnomlju in soorganizatorka protesta, kjer se je zbralo 200 ljudi je po naključju sorodnica ugrabljenega gospoda?« Vprašanje je naslovil na Bernardo Kump, ki je odgovorila: »Z ugrabljenim nisem v krvnem sorodstvu, gospod je stari oče partnerja moje hčere. In?« Ob tem je poudarila tudi, da se protesta v Beli krajini ni udeležilo 200 ljudi, temveč »veliko več«.

Razburjeni domačini

Dogodek je sicer razburil domačine, zaradi očitkov, da država premalo varuje mejo s Hrvaško pred nezakonitimi prehodi, pa je v soboto v Črnomlju napovedan protest. Zadeva je razgrela tudi predvolilno kampanjo pred volitvami v Evropski parlament. Policija, pristojni minister Boštjan Poklukar in predsednik vlade Marjan Šarec zagotavljajo, da Slovenija ostaja varna država in da se policija na nezakonite prehode meje primerno odziva.

NaDlani.si; Foto: MM European Adventure 2015