• 0.77C Novo mesto
  • 17:10
  • Sob, 28.01.2023

Eno glavnih tekmic Mateje Svet našli mrtvo

Njeno truplo so našli posebej izurjeni psi, zaenkrat pa vzrok smrti še ni znan.

MADRID – Španska policija je potrdila, da so 12 dni pogrešano nekdanjo alpsko smučarko Blanco Fernandez Ochoa našli mrtvo na območju gorskega vrha Penote. Njeno truplo so našli posebej izurjeni psi, zaenkrat pa vzrok smrti še ni znan. Nesrečno dobitnico olimpijske kolajno je iskalo 200 policistov in 150 prostovoljcev, v iskalni akciji so si pomagali tudi s helikopterji in droni.

Šestinpetdesetletna Ochoa je bila nazadnje videna na posnetku nadzornih kamer 24. avgusta v nekem nakupovalnem središču. Oblečena je bila zgolj v lahka oblačila, na nogah je imela sandale, v rokah pa manjšo vrečko z živili.

Bron na olimpijskih igrah

Blanca Fernandez Ochoa je večkrat sama odšla na pohode, prijateljice in sorodniki pa so povedali, da s seboj ni nikoli vzela telefona ali kakšnih drugih elektronskih naprav. S prijateljicami ni komunicirala tudi po več dni zapored, neki znanki pa je pred pol leta priznala, da je pred njo najstrmejši slalom v življenju, ki pa je prepričana, da ga bo premagala.

Španka je v svetovnem pokalu nastopala od 1982 do 1992. V tem času je bila v tehničnih disciplinah ena glavnih tekmic Mateji Svet; dobila je tri tekme v slalomu in eno v veleslalomu, dvajsetkrat je stopila na zmagovalni oder, na olimpijskih igrah 1992 v Albertvillu pa je osvojila bronasto medaljo.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock