• -0.03C Novo mesto
  • 10:06
  • Pet, 27.01.2023

FOTO: Roglič poletel do zmage na Vuelti in rdeče majice! Poglejte si ta ganljiv prizor po etapi

Slovenski kolesarski as upravičil vlogo favorita in v velikem slogu dobil kronometer na Dirki po Španiji

PAU – Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v deseti etapi dirke po Španiji, 36,2-kilometrski vožnji na čas, s prepričljivo etapno zmago prevzel rdečo majico vodilnega. Ob tem je 29-letnik postal prvi Slovenec z etapnimi zmagami na vseh treh tritedenskih dirkah.

»Vožnja na čas je bilo zelo, zelo težka. Počutil sem se super. Šel sem ‘ful gas’, zadovoljen sem s časom,« je dan pokomentiral državni prvak v kronometru in dodal: »Na spustih sem malo počival. Po drugem vzponu sem se boril sam s seboj, trpel sem. Po njem sem spet začutil noge in šel do konca na polno.«

Do danes vodilni Kolumbijec Nairo Quintana je na koncu za Rogličem na 27. mestu zaostal tri minute in šest sekund. Nekoliko bolje je šlo Kolumbijcu Miguelu Angelu Lopezu, na 14. mestu je bil počasnejši dve minuti. Španec Alejandro Valverde je na 13. mestu zaostal minuto in 38 sekund. Roglič je sicer 99. kolesar v zgodovini, ki je zmagal na vseh treh tritedenskih dirkah, in 20. še aktivni kolesar s tovrstnim dosežkom. Ob tem je postal drugi Slovenec, ki bo na Vuelti nosil rdečo majico vodilnega. Pred tem je to uspelo Janezu Brajkoviču (2006 in 2013).

NaDlani.si; Foto: Twitter