• 0.81C Novo mesto
  • 16:47
  • Sob, 28.01.2023

Janja Garnbret osvojila zlato v olimpijski disciplini

TOKIO – Janja Garnbret je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju na Japonskem osvojila še tretjo zlato kolajno. Po balvanih in težavnosti je v Hachiojiju naslov svetovne prvakinje osvojila tudi v olimpijski disciplini, olimpijski kombinaciji. Kot prva v zgodovini tega športa je osvojila hat-trick zmag na enem prvenstvu.

Garnbretova je na Japonskem naši državi priplezala osemnajsto odličje na svetovnih prvenstvih v športnem plezanju. Na Japonskem je svojo prvo kolajno na svetovnih prvenstvih osvojila tudi Mia Krampl, ki je bila v težavnosti slabša le od Garnbretove za srebro. Pri komaj dvajsetih letih ima Garnbretova s svetovnih prvenstev sedem kolajn, od tega šest zlatih, s čimer je postala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini športnega plezanja.

ŠE TRETJIČ V NJENO ČAST ZAIGRALI ZDRAVLJICO

»Če ne uživaš v plezanju in v tekmah, potem delaš nekaj narobe. Mislim, da se je treba smejati in potem tudi vedno dobro plezaš. Vedno govorim, da, če se smejim, bom tudi dobro plezala. V torkovem finalu nisem najbolje začela, ampak izteklo se je pa odlično. Tako, da je to res en neverjeten dan,« je dejala Korošica po podelitvi kolajn, ko so še tretjič v njeno čast v Hachiojiju zaigrali slovensko himno Zdravljico.