• 25.06C Novo mesto
  • 12:18
  • Sob, 15.06.2024

Kar je Dončić storil za Krisa, vas bo pustilo brez besed

Za zdravljenje 19-mesečnega Krisa iz Kopra, ki ima spinalno mišično atrofijo, so zbrali nekaj več kot 3,4 milijona evrov, je sporočilo društvo Palčica pomagalčica, ki je zanj zbiralo denar. Zdravilo za dečka sicer v ZDA stane okoli 2,3 milijona evrov. Društvo je teleoperaterje že zaprosilo, naj ustavijo darovanje sredstev prek sms-sporočil.

Kdo je vse bil dobrodelen?

Sredstva so starši in društvo zbirali za zdravljenje sina z zdravilom zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, obenem pa še izjemno drago, saj stane kar 2,3 milijona evrov. S prošnjo za pomoč pri zbiranju sredstev so se obrnili na javnost in doživeli izjemen odziv. Ob izjemni medijski podpori so se aktivirali številni posamezniki, društva, podjetja, dobrodelne organizacije, športni klubi, kulturne institucije in nevladne organizacije, celo politika.

Dobrodelni so bili košarkarji, nogometaši in odbojkarji ter številni glasbeniki. Zbiranju denarja so se pridružili tudi mnogi lokali.

Luka Dončić

Izjemnemu odzivu na vseslovensko akcijo, ki je združila celotno državo, so se  pridružile tudi Združene Države Amerike. Za to je zaslužen Luka Dončić, ki je zgodbo malega Krisa delila na svojem družbenem omrežju. Objava je vzbudila pozornost enega izmed uglednih novinarjev, ki je navezal stik z društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki ter jim ponudil svojo pomoč.

NaDlani.si; Foto: youtube