• 4.11C Novo mesto
  • 07:50
  • Pon, 05.12.2022

Pogačar do etape, Roglič do Vuelte

Pogačar zmagovalec predzadnje etape Vuelte, Roglič ostaja v rdečem.

MADRID – Primož Roglič (Jumbo-Visma) je vzdržal tudi zadnje vzpone na 20. etapi in ostaja oblečen v rdeči majici vodilnega v skupni razvrstitvi španske pentlje. Odlično se je odrezal tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Komendčan je v slogu velikih šampionov s samostojnim pobegom dobil zadnjo gorsko etapo letošnje Vuelte.

Pogačar je postal prvi kolesar, ki je dobil tri etape na letošnji Vuelti. Za mladim Komendčanom je res izjemna dirka po Španiji. Na svoji prvi Vuelti je dobil tri zahtevne gorske etape, deveto, 13. in zdaj še 20. etapo. Ves čas se je uvrščal v prvo deseterico, kar ga je izstrelilo na tretje mesto v skupnem seštevku. Roglič je z zaostankom ene minute in 41 sekund na 20. etapi osvojil peto mesto. Izzivalec za skupno zmago Španec Alejandro Valverde (Movistar) je sicer prišel v cilj etape na drugem mestu, za Pogačarjem je zaostal 1:32 minute, a v skupnem seštevku več ne more ogroziti Rogliča.

Valverde na drugem mestu skupno pred zadnjo etapo za Rogličem zaostaja dve minuti in 33 sekund. Pred današnjo etapo je Rogličeva prednost znašala dve minuti in 50 sekund. Valverde je uspel v primerjavi z vodilnim Slovencem pridobiti le 17 sekund. V belo majico oblečeni Pogačar na tretjem mestu pa po novem po dvajsetih etapah Vuelte in prepeljanih več kot 3000 kilometrih zaostaja za rojakom na vrhu dve minuti in 55 sekund.

NaDlani.si; Foto: twitter