• 23.61C Novo mesto
  • 10:49
  • Sob, 15.06.2024

Slovenija evropski podprvak, domov jih bo brez plačila peljala Adria

Srbija v finalu evropskega prvenstva boljša od Slovenije.

PARIZ – Odbojkarji Srbije so novi evropski prvaki v odbojki. V današnjem finalu v Parizu so morali Slovenci priznati premoč tekmecem z 1:3 (19, -16, -18, -20) in so po štirih letih osvojili še drugo srebro na tovrstnem tekmovanju. Srbija je osvojila nov naslov po letu 2011.

“Seveda smo razočarani, a dejstvo je, da so Srbi danes igrali bolje od nas. Kaznovali so vse naše napake in tudi, ko smo imeli dober sprejem, so zaigrali dobro v bloku in nam pobegnili. Ko zaostajaš, je seveda težko. Vseeno smo zelo ponosni na srebro,” je v odzivu za Kanal A takoj po tekmi dvoboj pokomentiral slovenski kapetan Urnaut.

Objavil/a Odbojkarska zveza Slovenije – Volleyball Federation of Slovenia dne Nedelja, 29. september 2019

Čeprav slovenski moški odbojkarski reprezentanci v finalu evropskega prvenstva v Parizu ni uspelo premagati Srbije, pa je na družbenih omrežjih za srebrno odličje vseeno prejela veliko čestitk, tako od kolegov športnikov kot politikov in drugih, ki so si ogledali zanimive slovenske boje na tem prvenstvu stare celine.

Vau, kapo dol

Posadka Adrie Airways bo drugouvrščene odbojkarje prepeljala iz Pariza nazaj v Ljubljano. Zaposleni Adrie bodo čarterski polet z letalom CRJ900 izvedli brezplačno, stroške povratnega leta pa bo krila potovalna agencija Palma. Odbojkarji bodo s pariškega letališča Charles de Gaule poleteli ob 23.45, so sporočili zaposleni Adrie Airways. Predviden prihod slovenskih odbojkarjev na brniško letališče je okoli 1.30 zjutraj, so še sporočili zaposleni Adrie Airways.

Usoda Adrie pa medtem še vedno ostaja nejasna. Poleg poleta z odbojkarji iz Pariza, ki je odločitev posadke Adrie, sta se v soboto in danes izvedla le večerna poleta na relaciji Ljubljana-Frankfurt-Ljubljana. Vodstvo Adrie išče rešitve, njeni lastniki pa upajo na pomoč države. Vlada se bo o stanju slovenskega letalskega prevoznika in možnih nadaljnjih korakih pogovarjala v ponedeljek.

Bravo!

NaDlani.si