• 24.92C Novo mesto
  • 11:50
  • Sob, 15.06.2024

Slovenija nima šans v finalu? »Sodnik nas je oškodoval, paradoksalno je, da bodo s tremi porazi osvojili srebro«

Za Slovence srebro ne obstaja.

PARIZ – Odštevanja je konec, danes je dan za slovenske odbojkarje in dan, ko se lahko zapišejo v slovensko športno zgodovino. Ob 17.30 bodo v Parizu začeli finalno tekmo, drugo na evropskih prvenstvih. Po letu 2015 lahko ponovijo srebrni dosežek, toda v slovenskem taboru razmišljajo samo o zlatu.

Slovenijo pozna, a vendar …

Selektor Srbije Slobodan Kovač Slovence dobro pozna, saj je nekoč vodil prav njih. A to ne sme biti srbska prednost, pravi slovenski libero. »On nas verjetno najbolje pozna od vseh tukaj. A mi se ne bomo obremenjevali s tem, ne bomo pripravljali posebne taktike. Ne bomo gledali na to, koliko nas njihov trener pozna.«

Kaj pravi naš selektor?

»Moj sistem dela očitno pomaga fantom. Vsak trener ima svoj sistem, kako dela. Moji fantje se izboljšujejo iz tekme v tekmo, dobro so se osredotočili na pomembne stvari in znajo potegniti bistvo. To je moj slog, rad imam smeh in šale, ne pa preveč pritiska. Bolje, da smo v dobrih odnosih v štirih mesecih, ko smo skupaj, kot pa da se skregamo,« je jasen slovenski selektor Alberto Guiliani, ki se tudi po zadnjem odprtem treningu v soboto ni izneveril samemu sebi, saj je dobre volje, nasmejan, niti sledu o kakšni napetosti ali nervozi pred pomembno tekmo.

Objavil/a Odbojkarska zveza Slovenije – Volleyball Federation of Slovenia dne Sobota, 28. september 2019

 

Še to, Daniel Pliński, nekdanji poljski reprezenant, ki je z odbojkarsko velesilo osvojil naslov svetovnega podprvaka (2006) in evropskega prvaka (2009), je prepričan, da je bil razplet polfinalne tekme v Stožicah posledica sodniške napake v prvem nizu. »Rezultat tekme je bil po mojem posledica prvega niza. Škoda, da je sodnik naredil takšno napako. Pri rezultatu 20:17 v našo korist so imeli Slovenci štiri dotike. Paradoksalno je, da bodo s tremi porazi osvojili srebro, mi bomo z enim porazom osvojili bron,« je prepričan Poljak.

NaDlani.si; Foto: facebook/odbojkarskazveza