• 4.11C Novo mesto
  • 09:13
  • Pon, 05.12.2022

Slovenska zmaga v Planici in nov rekord Kovačiča

Na sedmi izvedbi tekmovanja Red Bull 400 v Planici, na katerem se tekači merijo od vznožja do vrha letalnice bratov Gorišek, je zmaga ostala doma. Najhitreje je strmino premagal Luka Kovačič, za katerega je bila zmaga na takšni tekmi že tretja. V ženski konkurenci je drugič slavila Barbara Trunkelj.

Red Bull 400 v Planici je letos štel tudi kot finale nove serije štirih lokacij 4titude challenge. Tek na letalnico bratov Gorišek pomeni 202 višinska metra vzpona v 400 metrih teka, domačin Kovačič pa že nekaj let sodi med najboljše. Danes je slavil tretjo zaporedno zmago v Planici in za tri sekunde izboljšal svoj lanski rekord, so sporočili prireditelji tekmovanja. Na vrh letalnice je pritekel s časom 4:56 minute. Sledil mu je Avstrijec Jakob Mayer (5:07), za tretje mesto sta se borila Slovenca Simon Alič in Andrej Koželj, boljši pa je bil slednji (5:13).

V Planici tekmovanja Red Bull 400 gostujejo že od leta 2012, letos pa je bila planiška tekma tudi finale novoustanovljene serije 4titude challenge. S startne črte se je tokrat pognalo 1175 tekmovalcev iz 21 držav, kar je še en rekord tega tekmovanja.

V seriji 4titude challenge je bil v skupnem seštevku na koncu pričakovano najboljša Avstrijca Jakob Mayer, dvakrat prvi in dvakrat drugi v seriji, pri ženskah pa Martina Wernig. Matjaž Mikloša je bil v skupnem seštevku tretji.