• 4.18C Novo mesto
  • 10:07
  • Pon, 05.12.2022

VIDEO: Roglič nemočen proti Nibaliju in Carapazu, slovenski navijač poskrbel za hud incident

MONTEBELLUNA – Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v predzadnji etapi dirke po Italiji in zadnji gorski s ciljem na Monte Aveni izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Do konca Gira je le še nedeljski 17-kilometrski kronometer v Veroni, ki bo dal zadnje odgovore na končni vrstni red.

Zelo zahtevno gorsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi, ki se je začela v Feltreju in po 194 kilometrih končala na Monte Aveni, je zmagal Španec Pello Bilbao iz Astane. Drugi danes je bil njegov rojak Mikel Landa, tretji pa je bil Italijan Giulio Ciccone, najboljši hribolazec letošnjega Gira.
Več incidentov

Na predzadnji etapi letošnje dirke po Italiji so bili v ospredju tudi slovenski navijači. V lepem številu so prišli na traso, da bi bodrili najboljšega slovenskega kolesarja pri poskusu, da zniža zaostanek v skupni razvrstitvi. Z dejanji med zadnjim vzponom pa jih je peščica prestopila mejo športnega navijanja.

V slabši luči pa jih je peščica v ospredje prišla v samem zaključku dirke, vzponu na Monte Aveno. Tam jih je najprej nekaj s potiskanjem v klanec na nešporten način pomagalo Rogliču, zaradi česar je Zasavčan s strani vodstva dirke v cilju prejel 10-sekundno kazen.

Večji incident pa je sledil dobrih šest kilometrov pred ciljno črto, ko se je eden od navijačev, oblečen v slovenske športne barve in odet v slovensko zastavo, zapletel s kolumbijskim kolesarjem Miguelom Angelom Lopezom. Ta je pri tem padel s kolesa, navijaču pa ni ostal dolžan, saj ga je nahrulil in mu prisolil nekaj klofut ter mu z glave zbil kapo. Posnetek incidenta je hitro zaokrožil po spletnih omrežjih, s tem pa postal eden od bolj odmevnih trenutkov današnje etape, saj je Lopezu, ki je šesti v skupni razvrstitvi, ta trenutek odvzel možnost, da bi na petem mestu napadel Nizozemca Baukeja Mollemo, ki je takrat bil še blizu.

https://twitter.com/6WattsPerKg/status/1134837684361408517

NaDlani.si; Foto: twitter