• 3.22C Novo mesto
  • 06:53
  • Sob, 03.12.2022

VIDEO: V Rogličevem domačem kraju tekle solze, tako sta se s Pogačerjem vpisala v zgodovino

Roglič zmagovalec dirke po Španiji, Pogačar tretji.

MADRID – Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zmagovalec 74. dirke po Španiji. Slovenski uspeh je s tretjim mestom v skupnem seštevku in prvim v posebnem seštevku za mlade kolesarje dopolnil njegov rojak Tadej Pogačar. Med njima je končal španski veteran, svetovni prvak Alejandro Valverde.

Roglič je prišel na zmagovalni oder oblečen v rumeno majico njegove ekipe Jumbo-Visma, vrnil pa se je odet še v rdečo majico najboljšega v skupnem seštevku ter zeleno za najboljšega po točkah ter slovensko zastavo. »Zelo lep občutek je, ko zmagaš to dirko. Še lepše je, ko si na zmagovalnem odru z rojakom. To je za naše kolesarstvo velika stvar. Danes sem si želel le končati. Pišemo zgodovino. Ali je to začetek uspehov, bom vedel, ko enkrat končam kariero. Toda zmagati že na eni tritedenski dirki je res lep dosežek,« je dejal.

Krajani Kisovca navdušeni nad zmago sokrajana

Krajani Kisovca so danes z navdušenjem in čustveno pospremili skupno zmago njihovega sokrajana Primoža Rogliča na kolesarski dirki po Španiji. Več kot 100 se jih je zbralo na skupinskem ogledu zadnje etape v tamkajšnjem skakalnemu centru in zelo glasno navijalo za Primoža. Večina pa jih je konec dirke pričakala s solzami v očeh.

NaDlani.si; Foto: twitter