• 4.11C Novo mesto
  • 09:10
  • Pon, 05.12.2022

V četrtek bomo dočakali sneg!

Večinoma bo delno jasno, nad severnim Jadranom se bo zadrževala nizka oblačnost.

NOVO MESTO – Mesec december ni dal snega, so pa nizke temperature omogočile, da so na smučiščih naredili umetni sneg. Očitno pa bomo nekaj dežja in snega deležni v prihodnjih dneh. Pojdimo po vrsti. Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na severovzhodu bo popoldne pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10°C.

Ponoči se bo od vzhoda prehodno pooblačilo, v drugem delu noči je ponekod na severovzhodu možen rahel dež.

Do 10 stopinj!

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji, ponekod po kotlinah se bo zadrževala megla. Popoldne bo pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo najbolj izrazit na severu države. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Večinoma bo delno jasno, nad severnim Jadranom se bo zadrževala nizka oblačnost. Burja bo oslabela. Jutri bo deloma jasno, v krajih vzhodno in južno od nas tudi pretežno oblačno. Nad Alpami bodo nastajale snežne plohe. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri.

Obeti

Tisti v uvodu in naslovu omenjeni sneg pa sledi v četrtek in petek, ko bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem na severu in vzhodu države lahko nastane kakšna snežna ploha. Hladneje in vetrovno bo, še dodajo dežurni vremenoslovci.

Nadlani.si, ARSO