• 4.11C Novo mesto
  • 09:17
  • Pon, 05.12.2022

V noči na ponedeljek nova pošiljka snega

Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

TREBNJE – Na Dolenjskem smo se danes zbudili v idilično snežno jutro. Snega je ravno toliko, da je pobelilo ravan, ceste pa so vozne brez nepotrebnih težav. Danes dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo, od zahoda se bo jasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

 

Do -13!

Ponoči se bo povsod zjasnilo, jutro bo po nekaterih nižinah megleno. Mrzlo bo, najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v krajih s snežno odejo do okoli -13 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo dopoldne še megla, ki lahko zlasti v Ljubljanski kotlini vztraja tudi večji del dneva. Proti večeru se bo od zahoda oblačnost postopno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes dopoldne bo sneženje ponehalo. V krajih zahodno od nas bo precej jasno, čez dan se bo oblačnost umikala tudi iznad drugih sosednjih pokrajin proti vzhodu. Burja ob Jadranu bo slabela.

Jutri bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo predvsem dopoldne tudi megleno. Zvečer se bo v krajih zahodno in južno od nas postopno pooblačilo.

Obeti

V noči na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne bo zlasti v južni Sloveniji prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa večinoma rahlo deževalo. Spet bo zapihala burja. V torek bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno.

Arso, D.P.