• 2.95C Novo mesto
  • 07:57
  • Sob, 03.12.2022

V Velikem Lipju odprtje nove poslovilne vežice

Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah.

ŽUŽEMBERK – “Občina že 20 let deluje za in predvsem zaradi več kot 4.800 občanov,” je s ponosom povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk, ko je odprl novo poslovilno vežico v Velikem Lipju. Dodal je še, da imajo vedno, ko se lotevajo kakšnega novega projekta, v mislih prav vsakega domačina.

Projekt nove poslovilne vežice se je izvajal v dveh fazah, in sicer od 15. aprila 2017 do 31. oktobra 2017, ter od 1. novembra 2017 do 10. novembra 2018. Izvajalec del je bila družba TGH iz Črnomlja, vrednost projekta z nadzorom in varstvom pri delu pa je znašala približno 160.000 evrov z vključenim DDV-jem. Za izvedbo projekta je bil potreben odkup sosednjih zemljišč v vrednosti 15.000 evrov. Poleg izgradnje vežice so tudi statično sanirali sosednji večnamenski objekt, nekdanji gasilski dom, kjer so servisni prostori.

Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah, poleg tega pa bodo v kratkem začeli širitev pokopališča na Dvoru oz. v Kotih. V načrtu je tudi ureditev območja za raztros pepela na pokopališču v Žužemberku, v nadaljevanju pa verjetno tudi na Dvoru.

Z željo po razvoju

Občina Žužemberk, ki združuje 51 naselij, je bila ustanovljena pred skoraj 20 leti. V njej trenutno živi več kot 4.500 ljudi. Prav njena ustanovitev je občanom prinesla nova pričakovanja in upanje, da bosta Žužemberk in celotna Suha krajina ponovno lahko postala ena izmed najbolj razvitih pokrajin v Sloveniji, kar je pred več kot 150 leti že bila. Prav za razvoj in napredek trga in občine se v prvi vrsti zavzema tudi župan Franc Škufca, ki županuje že peti mandat.

Občina Žužemberk