• 27.39C Novo mesto
  • 15:10
  • Tor, 03.10.2023

Do konca tedna več kot 15 centimetrov snega!

Meja sneženja se bo postopno spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik.

NOVO MESTO – Slovenije se sneg ogiba v velikem loku. A očitno temu ne bo več dolgo tako! Tudi v naše kraje prihaja prava zima! Začelo se bo s poooblačitvijo in prvimi padavinami, stopnjevalo pa proti vikendu in snegu!

Povsem spomladansko

Danes bo na vzhodu delno jasno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pa se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, ob morju in ponekod v vzhodnih krajih do 12 °C.

Jutri bo oblačno, krajša sončna obdobja bodo le na severovzhodu, kjer bo povečini suho. Drugod bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodu. Pihal bo jugozahodnik, zvečer ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 9, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0, najvišje dnevne od 2 do 8, ob morju in ponekod na vzhodu do okoli 11 °C, opozarjajo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Danes se bo pooblačilo v severozahodni Hrvaški ter v hribih Furlanije-Julijske krajine. Drugod bo povečini sončno, občasno bo lahko več zmerne oblačnosti. Predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bo pihal jugozahodnik.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas še deloma sončno, drugod bo oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju popoldne jugo.

V petek do nižin

V petek bo oblačno s padavinami, ki jih bo več na zahodu. Meja sneženja se bo postopno spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa bo zjutraj zapihala šibka do zmerna burja. Do večera bodo padavine ponehale, od severozahoda se bo jasnilo. V soboto se bo po deloma jasnem jutru postopno pooblačilo.

Arso, D.P.