• 4.18C Novo mesto
  • 09:50
  • Pon, 05.12.2022

FOTO: Pozor, napovedano je razlivanje Krke. Takšne posledice pa je pustila deževna noč

Obilne padavine so minulo noč povzročale težave predvsem na območju Ilirske Bistrice. Na območju pogostih poplav poplavljata Vipava in notranjska Reka, napovedano je razlivanje Ljubljanice, Krke in Save. Zaradi poplavljenih cestišč in plazov je zaprtih več cest.

Noč je bila pestra

Na Ilirskobistriškem je minulo noč med drugim meteorna voda v naseljih Jasen, Vrbovo in Vrbica ogrožala stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci, ki so očistili odtoke in namestili protipoplavne vreče. Meteorna voda je minulo noč ogrožala in poplavljala stanovanjske objekte tudi na območju Postojne, Pivke in Divače, prav tako na območju občin Hrpelje-Kozina in Cerknica. Veliko težav so minulo noč imeli na Vipavskem. Nekaj po 1. uri zjutraj so gasilci med drugim nudili pomoč občanki, ki je z osebnim vozilom obtičala v poplavljenem cestnem podvozu na Goriški cesti v Vipavi. Zaradi poplavljenih cestišč je še vedno zaprtih več cest, in sicer glavna cesta Ilirska Bistrica-Ribnica-Postojna med Dolnjo in Gornjo Bitnjo in regionalna cesta Divača-Ribnica pri Bujah. Zaprti sta tudi lokalni cesti Senožeti-Jevnica in Sava-Mošenik.

Reka Vipava je prestopila bregove pri Saksidu.Vir: Radio Robin

Objavil/a Neurje.Si dne Nedelja, 03. februar 2019

Reka Reka poplavlja tudi v Škocjanskih jamah. Na zadnji fotografiji lahko vidimo poplavljeno hidrografsko postajo ARSO.Foto: Jamarsko društvo Gregor Žiberna Divača

Objavil/a Neurje.Si dne Nedelja, 03. februar 2019

Nočne poplave reke Reke pri Ribnici.Foto: Jan Kaluža

Objavil/a Neurje.Si dne Nedelja, 03. februar 2019

Območje vsakoletnih poplav

Reki Ljubljanica in Krka s kraškimi pritoki bosta danes še naraščali in se razlivali na območjih vsakoletnih poplav. Naraščanje Krke v zgornjem toku se bo ustalilo danes sredi dneva. Medtem je po Sloveniji večinoma prenehalo deževati. Po napovedih vremenoslovcev bo danes spremenljivo oblačno, nastalo bo še nekaj ploh.

NaDlani.si